Ga naar de inhoud
Fudge maken

Fudge maken

Deze fudge is zacht, romig en smelt in je mond. Geniet van heerlijke zelfgemaakte fudge met dit eenvoudige recept met maar 2 basisingrediënten: gecondenseerde melk en chocolade. Lekker als zoete traktatie of bij de koffie of thee.

15 M + 2 U opstijven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 blikje gecondenseerde melk ( a 397 gr )
  • 150 gr witte chocolade
  • 150 gr melkchocolade
  • Optioneel: zeezout

Benodigdheden

  • Ovenschaal ca. 20 x 14 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de gecondenseerde melk op een laag vuur in een pannetje. Voeg de chocolade toe in blokjes en laat langzaam smelten.


    fudge maken stap 1 fudge maken stap 2 fudge maken stap 3
  2. Als alles goed is opgenomen giet je het mengsel in een schaal bekleed met bakpapier. Strijk de bovenzijde recht. Eventueel kun je er nog een topping opdoen van bijvoorbeeld koekjes, nootjes of sprinkels. Of een snuf zeezout.


  3. Laat de fudge minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd er daarna met een scherp mes chunks van. Bewaar de fudge in de koelkast.


  4. Tip: je kunt ook variëren met de chocolade, dus ook alleen melkchocolade gebruiken of juist pure chocolade.