Gebakken havermout met aardbeien

Een lekker en gezond ontbijt (op bed): succes gegarandeerd deze Moederdag!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met olijfolie. Hak de noten grof en snijd de aardbeien doormidden. Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Leg een paar aardbeien, mango stukjes en noten apart.

 Roer de havermout, melk, honing, eieren, kokosolie, zeezout en het grootste deel van de noten in een kom door elkaar. Verdeel het grootste deel van de aardbeien en mango over de bodem van de ovenschaal. Verdeel dan het havermoutmengsel eroverheen. Leg de overgebleven aardbeien en noten erbovenop en maak af met kokos flakes.

 Zet de ovenschaal 30-40 minuten in de oven, tot de bovenkant krokant is en de havermout in het midden is ingedikt en niet meer nat is (check dit met een satéprikker).

31 stemmen
Bewaar
Print
Deel

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.