Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gebakken havermout met aardbeien

Een lekker en gezond ontbijt (op bed): succes gegarandeerd deze Moederdag!

Ingrediënten
  • 90 gr havermout
  • 160 ml halfvolle melk
  • 4 theelepels honing
  • 2 eieren
  • 2 theelepels kokosolie (vloeibaar)
  • Snuf zeezout
  • 250 gr aardbeien
  • 1/2 mango
  • 30 gr pecannoten (naar keuze)
  • handje kokos flakes
  • Olie (om in te vetten)
Materialen
  • Ovenschaal (ca. 18 x 18 cm)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met olijfolie. Hak de noten grof en snijd de aardbeien doormidden. Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Leg een paar aardbeien, mango stukjes en noten apart.

Roer de havermout, melk, honing, eieren, kokosolie, zeezout en het grootste deel van de noten in een kom door elkaar. Verdeel het grootste deel van de aardbeien en mango over de bodem van de ovenschaal. Verdeel dan het havermoutmengsel eroverheen. Leg de overgebleven aardbeien en noten erbovenop en maak af met kokos flakes.

Zet de ovenschaal 30-40 minuten in de oven, tot de bovenkant krokant is en de havermout in het midden is ingedikt en niet meer nat is (check dit met een satéprikker).

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×