Gebakken havermout met aardbeien

Een lekker en gezond ontbijt (op bed): succes gegarandeerd deze Moederdag!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met olijfolie. Hak de noten grof en snijd de aardbeien doormidden. Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Leg een paar aardbeien, mango stukjes en noten apart.

 Roer de havermout, melk, honing, eieren, kokosolie, zeezout en het grootste deel van de noten in een kom door elkaar. Verdeel het grootste deel van de aardbeien en mango over de bodem van de ovenschaal. Verdeel dan het havermoutmengsel eroverheen. Leg de overgebleven aardbeien en noten erbovenop en maak af met kokos flakes.

 Zet de ovenschaal 30-40 minuten in de oven, tot de bovenkant krokant is en de havermout in het midden is ingedikt en niet meer nat is (check dit met een satéprikker).

31 stemmen
Bewaar
Print
Deel
Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.