Ga naar de inhoud
Smashed potatoes met knoflook

Smashed potatoes met knoflook

Dé manier om je aardappelen lekker krokant te maken is door ze eerst te koken en daarna te ‘smashen’. Het is ideaal als bijgerecht en ze zijn het allerlekkerst met knoflook(poeder) en een sausje.

15 M kooktijd + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1000 gram kruimige aardappelen
  • 50 ml olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • 5 gr verse peterselie
  • Knoflooksaus

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Was de aardappelen en doe ze in een ruime pan. Voeg water toe tot ze net onder staan en zet de pan op het vuur.


  2. Breng aan de kook en kook de aardappel 10-15 minuten met een snuf zout tot ze zacht zijn.


  3. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.


  4. Mix de olijfolie met de knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder, peper en wat zout in een kommetje. Hak de verse peterselie fijn en voeg deze toe. Mix nogmaals goed door elkaar.


  5. Leg de gekookte aardappels op de bakplaat en druk ze plat met een glas. Bestrijk daarna het kruidenmengsel over de aardappelen. Gebruik hiervoor een kwastje.


  6. Zet de bakplaat in de oven en bak de aardappels in 25-30 minuten in de oven of tot ze goudbruin en knapperig zijn.


  7. Serveer de aardappelen meteen met bijvoorbeeld wat (vegan) knoflooksaus.