
Pasta met garnalen en knoflook
Probeer deze snelle pasta met garnalen en knoflook, een eenvoudig gerecht met volop smaak. Door het gemak en de simpele ingrediƫnten is dit recept ideaal voor een doordeweekse avond.
35 M
Ingrediƫnten: Pasta garnalen
Voor personen
-
400 gr grote garnalen
-
400 gr spaghetti
-
5 teentjes knoflook
-
1 rode chilipeper
-
1 snuf paprikapoeder
-
4 eetlepels olijfolie
-
1 Klontje boter
-
1 Snuf zout
-
verse peterselie
-
250 gr cherrytomaten ( aan tak )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Pasta garnalen
-
Verhit de oven op 200 graden. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaaltje en besprenkel met ¼ van de olijfolie. Zet ca. 10 minuten in de oven.
-
Kook de pasta in ca. 10 minuten gaar. Giet af en bewaar een beetje kookvocht.
-
Snijd de knoflook in dunne plakjes en hak de rode peper fijn (naar smaak). Doe deze samen in een kom met de garnalen en de rest van de olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Schep alles goed door elkaar.
-
Verhit de boter in de pan. Voeg de garnalen toe samen met de olie uit het kommetje en bak deze 5 minuutjes. Schep wat fijngehakte verse peterselie erdoor.
-
Voeg de spaghetti toe en schep door de garnalen. Voeg een klein beetje kookvocht toe en meng goed door elkaar zodat alle smaken goed afgeven. Serveer de pasta met knoflookgarnalen met de cherrytomaten.
Heeft het gesmaakt?
60 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 640
- vet 20 gr
- verzadigd vet 3.5 gr
- koolhydraten 80 gr
- w.v. suikers 4 gr
- vezels 4 gr
- eiwit 30 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker