Ga naar de inhoud
Pasta met garnalen en knoflook

Pasta met garnalen en knoflook

Probeer deze snelle pasta met garnalen en knoflook, een eenvoudig gerecht met volop smaak. Door het gemak en de simpele ingrediënten is dit recept ideaal voor een doordeweekse avond.

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr grote garnalen
  • 400 gr spaghetti
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 1 snuf paprikapoeder
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 Klontje boter
  • 1 Snuf zout
  • verse peterselie
  • 250 gr cherrytomaten ( aan tak )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verhit de oven op 200 graden. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaaltje en besprenkel met ¼ van de olijfolie. Zet ca. 10 minuten in de oven.


  2. Kook de pasta in ca. 10 minuten gaar. Giet af en bewaar een beetje kookvocht.


  3. Snijd de knoflook in dunne plakjes en hak de rode peper fijn (naar smaak). Doe deze samen in een kom met de garnalen en de rest van de olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Schep alles goed door elkaar.


  4. Verhit de boter in de pan. Voeg de garnalen toe samen met de olie uit het kommetje en bak deze 5 minuutjes. Schep wat fijngehakte verse peterselie erdoor.


    Pasta met garnalen en knoflook stap 1 Pasta met garnalen en knoflook stap 2 Pasta met garnalen en knoflook stap 3
  5. Voeg de spaghetti toe en schep door de garnalen. Voeg een klein beetje kookvocht toe en meng goed door elkaar zodat alle smaken goed afgeven. Serveer de pasta met knoflookgarnalen met de cherrytomaten.