Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gegratineerde mosselen

 
 
Gegratineerde mosselen met kaas, paneermeel en kruiden
 
Ingrediënten
1 kilo mosselen, schoongemaakt
150 gr mosselgroente
3 eetl paneermeel
2 teentjes knoflook, gepeld
3 takjes peterselie, fijngehakt
50 ml water
50 gr geraspte kaas
75 gr zachte roomboter
Zout en peper
 
Bereiding
Verwarm de grill (of oven) voor op 180 graden. Leg de mosselen in een grote pan en voeg 50 ml water en de mosselgroente toe en kook de mosselen ongeveer 6 min totdat de schelpen open gaan. Giet de mosselen en groente af en verwijder een helft van de schelp. Leg de overgebleven schelp met mossel en groente in een ovenschaal of bakplaat. Pers de knoflook uit in een kom en voeg het paneermeel, peterselie, geraspte kaas en boter toe en breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar en verdeel het mengsel over de mosselen. Laat de mosselen ongeveer 5 min onder de grill of in de oven gratineren. Lekker met verse frietjes. 
 
Beoordeling (40 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread