Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gegratineerde mosselen

 
 
Gegratineerde mosselen met kaas, paneermeel en kruiden
 
Ingrediënten
1 kilo mosselen, schoongemaakt
150 gr mosselgroente
3 eetl paneermeel
2 teentjes knoflook, gepeld
3 takjes peterselie, fijngehakt
50 ml water
50 gr geraspte kaas
75 gr zachte roomboter
Zout en peper
 
Bereiding
Verwarm de grill (of oven) voor op 180 graden. Leg de mosselen in een grote pan en voeg 50 ml water en de mosselgroente toe en kook de mosselen ongeveer 6 min totdat de schelpen open gaan. Giet de mosselen en groente af en verwijder een helft van de schelp. Leg de overgebleven schelp met mossel en groente in een ovenschaal of bakplaat. Pers de knoflook uit in een kom en voeg het paneermeel, peterselie, geraspte kaas en boter toe en breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar en verdeel het mengsel over de mosselen. Laat de mosselen ongeveer 5 min onder de grill of in de oven gratineren. Lekker met verse frietjes. 
 
Beoordeling (34 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel