Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gegratineerde mosselen

 
 
Gegratineerde mosselen met kaas, paneermeel en kruiden
 
Ingrediënten
1 kilo mosselen, schoongemaakt
150 gr mosselgroente
3 eetl paneermeel
2 teentjes knoflook, gepeld
3 takjes peterselie, fijngehakt
50 ml water
50 gr geraspte kaas
75 gr zachte roomboter
Zout en peper
 
Bereiding
Verwarm de grill (of oven) voor op 180 graden. Leg de mosselen in een grote pan en voeg 50 ml water en de mosselgroente toe en kook de mosselen ongeveer 6 min totdat de schelpen open gaan. Giet de mosselen en groente af en verwijder een helft van de schelp. Leg de overgebleven schelp met mossel en groente in een ovenschaal of bakplaat. Pers de knoflook uit in een kom en voeg het paneermeel, peterselie, geraspte kaas en boter toe en breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar en verdeel het mengsel over de mosselen. Laat de mosselen ongeveer 5 min onder de grill of in de oven gratineren. Lekker met verse frietjes. 
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×