Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gegrilde kip tzatziki van de BBQ

Zomers barbecuerecept van gekruide kip van de BBQ op een pitabroodje met zelfgemaakte tzatzikisaus

Ingrediënten
  • 4 pitabroodjes
  • 2 kipfilets
  • snuf paprikapoeder
  • Snuf oregano
  • peper en zout
  • 4 blaadjes sla
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • olijfolie
Tzatziki:
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • ½ komkommer
  • peper en zout

Bereiding
Schil de komkommer en rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Doe het vruchtvlees in een zeef of vergiet en druk zoveel mogelijk overtollig vocht er uit. Meng de komkommerrasp met de yoghurt. Breng het mengsel op smaak met citroensap, snuf peper en zout en pers het teentje knoflook er bij uit. Meng goed door elkaar en zolang in de koelkast. Je kunt het ook al een dag van te voren maken.

kip_tzatziki_01.jpg
kip_tzatziki_02.jpg
kip_tzatziki_03.jpg

Snijd de kip over de lengte doormidden met een scherp mes zodat je 4 dunne kipfilets krijgt. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de kip en kruid deze met paprikapoeder, oregano en een snufje peper en zout. Wrijf dit goed in de kip. Bak de kip op een BBQ in ca 8 minuten gaar of gebruik een grillpan. Bak ondertussen de pitabroodjes af en snijd de tomaatjes in stukjes. Serveer de gegrilde kip op een pitabroodjes met een blaadje sla, tzatziki en tomaatjes.

Tip: kies voor volkoren pitabroodjes voor een gezonde(re) versie

Beoordeling (66 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst