Gegrilde kip tzatziki van de BBQ
Zomers barbecuerecept van gekruide kip van de BBQ op een pitabroodje met zelfgemaakte tzatzikisaus
40 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
4 pitabroodjes
-
2 kipfilets
-
snuf paprikapoeder
-
Snuf oregano
-
peper en zout
-
4 blaadjes sla
-
125 gr cherrytomaatjes
-
olijfolie
Tzatziki:
-
1 eetlepel citroensap
-
3 eetlepels Griekse yoghurt
-
1 teentje knoflook
-
0.5 komkommer
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Schil de komkommer en rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Doe het vruchtvlees in een zeef of vergiet en druk zoveel mogelijk overtollig vocht er uit. Meng de komkommerrasp met de yoghurt. Breng het mengsel op smaak met citroensap, snuf peper en zout en pers het teentje knoflook er bij uit. Meng goed door elkaar en zolang in de koelkast. Je kunt het ook al een dag van te voren maken.
-
Snijd de kip over de lengte doormidden met een scherp mes zodat je 4 dunne kipfilets krijgt. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de kip en kruid deze met paprikapoeder, oregano en een snufje peper en zout. Wrijf dit goed in de kip. Bak de kip op een BBQ in ca 8 minuten gaar of gebruik een grillpan. Bak ondertussen de pitabroodjes af en snijd de tomaatjes in stukjes. Serveer de gegrilde kip op een pitabroodjes met een blaadje sla, tzatziki en tomaatjes.
-
Tip: kies voor volkoren pitabroodjes voor een gezonde(re) versie
Heeft het gesmaakt?
98 stemmen
Ook lekker