Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gehaktballetjes in roomsaus met champignons

Deze gekruide gehaktballetjes worden in een heerlijke zelfgemaakte roomsaus met champignons geserveerd. Lekker bij rijst of pasta!

Ingrediënten
  • 500 gr half om half gehakt
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 50 gr bloem
  • 50 gr boter
  • 1 sjalot
  • 250 gr champignons (in plakjes)
  • 200 ml creme fraiche
  • 400 ml bouillon
  • peper en zout
Benodigdheden
  • Garde

Bereiding
Meng het gehakt met paneermeel, ei en gedroogde peterselie. Draai balletjes van het gehakt in de gewenste grootte en wees voorzichtig met het draaien van de balletjes. Bak de balletjes in ongeveer 10 minuten gaar in een beetje boter. Bak ook de champignons 5 minuten bij de gehaktballetjes of in een apart pannetje. Snipper het sjalotje. Neem nu een pannetje, smelt de boter, bak het sjalotje hierin en voeg de bloem toe. Blijf erg goed roeren en bak de bloem in ongeveer 5 minuten gaar. Je ziet dat de bloem een beetje wit kleurt, dan is hij gaar.

gehaktballetjes-in-roomsaus-4-1.jpg
gehaktballetjes-in-roomsaus-3-1.jpg
gehaktballetjes-in-roomsaus-2-1.jpg
gehaktballetjes-in-roomsaus-6.jpg

Voeg nu beetje bij beetje bouillon toe en roer samen met de creme fraiche goed door met een garde zodat er geen klontjes ontstaan. Laat nog iets indikken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de champignons en de gehaktballetjes toe aan de saus of andersom.

Tip: serveer de gehaktballetjes met rijst, pasta of knapperig stokbrood.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (125 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst