Gehaktballetjes in roomsaus met champignons

Deze gekruide gehaktballetjes worden in een heerlijke zelfgemaakte roomsaus met champignons geserveerd. Lekker bij rijst of pasta!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Meng het gehakt met paneermeel, ei en gedroogde peterselie. Draai balletjes van het gehakt in de gewenste grootte en wees voorzichtig met het draaien van de balletjes. Bak de balletjes in ongeveer 10 minuten gaar in een beetje boter. Bak ook de champignons 5 minuten bij de gehaktballetjes of in een apart pannetje. Snipper het sjalotje. Neem nu een pannetje, smelt de boter, bak het sjalotje hierin en voeg de bloem toe. Blijf erg goed roeren en bak de bloem in ongeveer 5 minuten gaar. Je ziet dat de bloem een beetje wit kleurt, dan is hij gaar.

 Voeg nu beetje bij beetje bouillon toe en roer samen met de creme fraiche goed door met een garde zodat er geen klontjes ontstaan. Laat nog iets indikken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de champignons en de gehaktballetjes toe aan de saus of andersom.

 Tip: serveer de gehaktballetjes met rijst, pasta of knapperig stokbrood.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

233 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.