Ga naar de inhoud
Gehaktballetjes in roomsaus met champignons

Gehaktballetjes in roomsaus met champignons

Deze gekruide gehaktballetjes worden in een heerlijke zelfgemaakte roomsaus met champignons geserveerd. Lekker bij rijst of pasta!

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr half om half gehakt
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 50 gr bloem
  • 50 gr boter
  • 1 sjalot
  • 250 gr champignons ( in plakjes )
  • 200 ml crème fraîche
  • 400 ml bouillon
  • peper en zout

Benodigdheden

  • Garde

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng het gehakt met paneermeel, ei en gedroogde peterselie. Draai balletjes van het gehakt in de gewenste grootte en wees voorzichtig met het draaien van de balletjes. Bak de balletjes in ongeveer 10 minuten gaar in een beetje boter. Bak ook de champignons 5 minuten bij de gehaktballetjes of in een apart pannetje. Snipper het sjalotje. Neem nu een pannetje, smelt de boter, bak het sjalotje hierin en voeg de bloem toe. Blijf erg goed roeren en bak de bloem in ongeveer 5 minuten gaar. Je ziet dat de bloem een beetje wit kleurt, dan is hij gaar.


    gehaktballetjes in roomsaus www.leukerecepten.nl gehaktballetjes in roomsaus 3 1 gehaktballetjes in roomsaus www.leukerecepten.nl gehaktballetjes in roomsaus www.leukerecepten.nl
  2. Voeg nu beetje bij beetje bouillon toe en roer samen met de creme fraiche goed door met een garde zodat er geen klontjes ontstaan. Laat nog iets indikken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de champignons en de gehaktballetjes toe aan de saus of andersom.


  3. Tip: serveer de gehaktballetjes met rijst, pasta of knapperig stokbrood.


  4. Dit recept is gemaakt door Jaimy