Rijstsalade

Lekkere koude rijstsalade met abrikozen en een romige dressing, heerlijk op een zomerse dag of bij de BBQ

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Romige dressing

Bereiding

Kook de rijst gaar in ca 10 minuten, voeg na 5 minuten ook de erwtjes toe aan het water en kook mee. Giet daarna af en spoel af met koud water.

Meng door de romige dressing de ingrediënten door elkaar. Laat de paprika en abrikozen uitlekken en snijd in stukjes.

Doe de rijst en erwtjes in een kom en voeg de abrikozen en geroosterde paprika’s toe. Doe de dressing erbij en schep alles door elkaar. Hak de peterselie fijn en schep als laatste erdoor. Laat de rijstsalade verder koud worden afgesloten in de koelkast.

69 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.