Ga naar de inhoud
Rijstsalade

Rijstsalade

Lekkere koude rijstsalade met abrikozen en een romige dressing, heerlijk op een zomerse dag of bij de BBQ

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr rijst
  • 100 gr erwtjes ( diepvries )
  • 2 geroosterde paprika’s ( uit pot )
  • 4 halve abrikozen uit blik ( of perziken )
  • peterselie

Romige dressing

  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel sap van de abrikozen ( of perziken )
  • snuf peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar in ca 10 minuten, voeg na 5 minuten ook de erwtjes toe aan het water en kook mee. Giet daarna af en spoel af met koud water.


  2. Meng door de romige dressing de ingrediënten door elkaar. Laat de paprika en abrikozen uitlekken en snijd in stukjes.


  3. Doe de rijst en erwtjes in een kom en voeg de abrikozen en geroosterde paprika’s toe. Doe de dressing erbij en schep alles door elkaar. Hak de peterselie fijn en schep als laatste erdoor. Laat de rijstsalade verder koud worden afgesloten in de koelkast.