Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gepaneerde garnalen

Krokante reuzengarnalen met pittige Indische dip, lekker als voorgerecht of als snack

Ingrediënten

8 reuzengarnalen (vers of uit de diepvries)
3 eetl bloem
1 ei
½ citroen
5 eetl paneermeel
Olie om te frituren

Dipsaus:
1 rode peper
1 teentje knoflook
1 eelt honing
1 eetl sojasaus
1 eetl limoensap
3 eetl ketjap manis

Bereiding

Verwijder de zaadjes van de rode peper en hak de rest heel fijn. Pers de knoflook uit en meng met de rode peper. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer door elkaar. Verwarm het in een pannetje tot het een beetje begint in te dikken en laat daarna afkoelen.

Pel de garnalen en verwijder als nodig is het darmkanaal. Besprenkel ze met de citroen. Maak een kommetje met bloem, een met een losgeklopt ei en een met paneermeel. Houd ze vast aan het staartje en haal ze een voor een door de bloem, ei en paneermeel. Verhit de olie op ongeveer 175 graden en frituur de garnalen in 2 minuten krokant. Serveer ze samen met de pittige ketjap dip.

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×