Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gepaneerde garnalen

Krokante reuzengarnalen met pittige Indische dip, lekker als voorgerecht of als snack

Ingrediënten

8 reuzengarnalen (vers of uit de diepvries)
3 eetl bloem
1 ei
½ citroen
5 eetl paneermeel
Olie om te frituren

Dipsaus:
1 rode peper
1 teentje knoflook
1 eelt honing
1 eetl sojasaus
1 eetl limoensap
3 eetl ketjap manis

Bereiding

Verwijder de zaadjes van de rode peper en hak de rest heel fijn. Pers de knoflook uit en meng met de rode peper. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer door elkaar. Verwarm het in een pannetje tot het een beetje begint in te dikken en laat daarna afkoelen.

Pel de garnalen en verwijder als nodig is het darmkanaal. Besprenkel ze met de citroen. Maak een kommetje met bloem, een met een losgeklopt ei en een met paneermeel. Houd ze vast aan het staartje en haal ze een voor een door de bloem, ei en paneermeel. Verhit de olie op ongeveer 175 graden en frituur de garnalen in 2 minuten krokant. Serveer ze samen met de pittige ketjap dip.

 

Beoordeling (38 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread