Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mini loempia taartjes

Deze mini taartjes van filodeeg zijn leuk om uit te delen of bij de rijsttafel

Ingrediënten
  • 5 vellen filodeeg (vriezer)
  • 1 kipfilet
  • 1 paprika
  • 125 gr taugé
  • 60 gr cashewnoten (ongezouten)
  • 3 eieren
  • Scheut ketjap
  • boter om in te vetten

Bereiding
Leg een iets vochtige theedoek op de filodeegvellen om uitdrogen te voorkomen. Breng een pan water aan de kook. Doe de kipfilet hierin en kook in ca 15 minuten gaar. Verwarm de oven op 200 graden. Hak ondertussen de paprika in blokjes en bak deze aan in een pan met een beetje olie. Voeg de tauge en de cashewnoten en bak nog 3 minuutjes mee. Klop de eieren los met de ketjap. Haal de kip uit de pan en trek met een vork uit elkaar. Meng de kip met de groenten.

Snijd de stapel filodeeg in vieren met een scherp mes. Besmeer 1 velletje met vloeibare boter en leg een tweede velletje er in tegengestelde richting op zodat er een soort ster ontstaat. Herhaal dit met alle velletjes zodat je er 10 hebt. Vet de muffinvorm in en druk in iedere holte een ster van filodeeg. Vul ze met de groenten en de kip. Giet er een beetje van het eiermengsel over. Vouw de punten van de ‘ster’ over de vulling en besmeer ook de bovenkant nog in met een beetje boter. Bak ze 20 minuten in de oven goudbruin en knapperig. Lekker met wat chilisaus.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×