Mini loempia taartjes
Deze mini taartjes van filodeeg zijn leuk om uit te delen of bij de rijsttafel
45 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
5 vellen filodeeg ( vriezer )
-
1 kipfilet
-
1 paprika
-
125 gr taugƩ
-
60 gr cashewnoten ( ongezouten )
-
3 eieren
-
Scheut ketjap
-
boter + om in te vetten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Leg een iets vochtige theedoek op de filodeegvellen om uitdrogen te voorkomen. Breng een pan water aan de kook. Doe de kipfilet hierin en kook in ca 15 minuten gaar.
-
Verwarm de oven op 200 graden. Hak ondertussen de paprika in blokjes en bak deze aan in een pan met een beetje olie. Voeg de tauge en de cashewnoten en bak nog 3 minuutjes mee.
-
Klop de eieren los met de ketjap. Haal de kip uit de pan en trek met een vork uit elkaar. Meng de kip met de groenten.
-
Snijd de stapel filodeeg in vieren met een scherp mes. Besmeer 1 velletje met vloeibare boter en leg een tweede velletje er in tegengestelde richting op zodat er een soort ster ontstaat. Herhaal dit met alle velletjes zodat je er 10 hebt.
-
Vet de muffinvorm in en druk in iedere holte een ster van filodeeg. Vul ze met de groenten en de kip. Giet er een beetje van het eiermengsel over. Vouw de punten van de āsterā over de vulling en besmeer ook de bovenkant nog in met een beetje boter.
-
Bak ze 20 minuten in de oven goudbruin en knapperig. Lekker met wat chilisaus.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
98 stemmen
Ook lekker