Mini loempia taartjes

Deze mini taartjes van filodeeg zijn leuk om uit te delen of bij de rijsttafel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Leg een iets vochtige theedoek op de filodeegvellen om uitdrogen te voorkomen. Breng een pan water aan de kook. Doe de kipfilet hierin en kook in ca 15 minuten gaar. Verwarm de oven op 200 graden. Hak ondertussen de paprika in blokjes en bak deze aan in een pan met een beetje olie. Voeg de tauge en de cashewnoten en bak nog 3 minuutjes mee. Klop de eieren los met de ketjap. Haal de kip uit de pan en trek met een vork uit elkaar. Meng de kip met de groenten.

 Snijd de stapel filodeeg in vieren met een scherp mes. Besmeer 1 velletje met vloeibare boter en leg een tweede velletje er in tegengestelde richting op zodat er een soort ster ontstaat. Herhaal dit met alle velletjes zodat je er 10 hebt. Vet de muffinvorm in en druk in iedere holte een ster van filodeeg. Vul ze met de groenten en de kip. Giet er een beetje van het eiermengsel over. Vouw de punten van de ‘ster’ over de vulling en besmeer ook de bovenkant nog in met een beetje boter. Bak ze 20 minuten in de oven goudbruin en knapperig. Lekker met wat chilisaus.

  Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

79 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.