Oosterse gehaktballetjes met ketjapsaus

Deze gehaktballetjes in ketjapsaus zijn lekker als borrelhapje of bij een Oosterse rijsttafel. Breng variatie in je maaltijd met deze eenvoudige en heerlijke balletjes.

Bijgerecht 40 min

ingrediënten

voor 20 stuks

Saus:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de knoflook en gember heel fijn. Doe het gehakt in een kom en meng het ei, paneermeel, gember, knoflook en de sambal erdoor.

  2. Draai kleine balletjes van het gehakt. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 8 minuten mooi bruin en gaar. Schud regelmatig met de pan. Haal de balletjes uit de pan en bewaar deze op een bordje.

  3. Hak het uitje fijn en bak deze in de koekenpan waar eerst de gehaktballetjes in zaten. Blus de uitjes af met een scheut ketjap en roer het water en de suiker erdoor totdat deze opgelost is.

  4. Doe de maïzena in een klein glaasje of kommetje en voeg een ongeveer een gelijke hoeveelheid water toe en roer tot een wit papje.

  5. Als de ketjapsaus begint te pruttelen roer je het maizena papje erdoor met een garde en laat je de saus iets indikken. Doe de gehaktballetjes terug in de pan en schep door de ketjapsaus en verwarm ze nog door.

  6. Serveer de gehaktballetjes met wat sesamzaadjes en wat kroepoek. De balletjes zijn naar mijn mening warm het lekkerste maar kunnen ook koud gegeten worden.

Heeft het gesmaakt?
463 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!