Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gepofte biet met geitenkaas

Een heerlijk en feestelijk bijgerecht of voorgerechtje van rode bieten met zachte geitenkaas en tijm.

Ingrediënten
  • 4 rauwe rode bieten (zomer)
  • 125 gr geitenkaas
  • 2 eetlepels grofgehakte walnoten
  • kneepje honing
  • tijm
  • peper en zout
  • olijfolie
Materialen
  • Aluminiumfolie

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Was bietjes goed. Dep ze droog. Doe ze in een kom met een scheutje olijfolie, peper en zout en schep ze door elkaar zodat ze goed bedekt zijn. Leg een biet op een stukje aluminiumfolie en wikkel deze dicht. Pof ze ongeveer een uur in de oven (afhankelijk van de grootte in de oven). Haal ze er uit en vouw de folie voorzichtig open. Snijd ze 2 keer in met een scherp mes tot ze net niet door midden zijn. Vouw ze iets oven en stop er wat geitenkaas tussen. Druppel er wat honing over en bestrooi met een beetje tijm en wat walnoten. Zet ze nogmaals 15 min in de oven (zonder folie).

gepofte_biet_geitenkaas_01.jpg
gepofte_biet_geitenkaas_02.jpg
gepofte_biet_geitenkaas_03.jpg
gepofte_biet_geitenkaas_04.jpg

Tip: Er zijn zomerbieten en winterbieten. Zomerbieten zijn wat kleiner en hebben een kortere kooktijd. Gebruik je voor dit recept toch winterbieten, pof ze 2 uur in de oven of kook ze een uurtje voor in een pan met water en pof ze daarna nog eens een uurtje in de oven.

Beoordeling (32 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal