Gepofte biet met geitenkaas

Een heerlijk en feestelijk bijgerecht of voorgerechtje van rode bieten met zachte geitenkaas en tijm.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Was bietjes goed. Dep ze droog. Doe ze in een kom met een scheutje olijfolie, peper en zout en schep ze door elkaar zodat ze goed bedekt zijn. Leg een biet op een stukje aluminiumfolie en wikkel deze dicht. Pof ze ongeveer een uur in de oven (afhankelijk van de grootte in de oven). Haal ze er uit en vouw de folie voorzichtig open. Snijd ze 2 keer in met een scherp mes tot ze net niet door midden zijn. Vouw ze iets oven en stop er wat geitenkaas tussen. Druppel er wat honing over en bestrooi met een beetje tijm en wat walnoten. Zet ze nogmaals 15 min in de oven (zonder folie).

 Tip: Er zijn zomerbieten en winterbieten. Zomerbieten zijn wat kleiner en hebben een kortere kooktijd. Gebruik je voor dit recept toch winterbieten, pof ze 2 uur in de oven of kook ze een uurtje voor in een pan met water en pof ze daarna nog eens een uurtje in de oven.

81 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.