Ga naar de inhoud
Gepofte biet met geitenkaas

Gepofte biet met geitenkaas

Een heerlijk en feestelijk bijgerecht of voorgerechtje van rode bieten met zachte geitenkaas en tijm.

15 M + 1 U 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediƫnten: Gepofte biet

Voor stuks

  • 4 rauwe rode bieten ( zomer )
  • 125 gr geitenkaas
  • 2 eetlepels grofgehakte walnoten
  • kneepje honing
  • tijm

  • peper en zout
  • olijfolie

Materialen

  • Aluminiumfolie

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding: Gepofte biet

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Was bietjes goed. Dep ze droog. Doe ze in een kom met een scheutje olijfolie, peper en zout en schep ze door elkaar zodat ze goed bedekt zijn. Leg een biet op een stukje aluminiumfolie en wikkel deze dicht. Pof ze ongeveer een uur in de oven (afhankelijk van de grootte in de oven). Haal ze er uit en vouw de folie voorzichtig open. Snijd ze 2 keer in met een scherp mes tot ze net niet door midden zijn. Vouw ze iets open en stop er wat geitenkaas tussen. Druppel er wat honing over en bestrooi met een beetje tijm en wat walnoten. Zet ze nogmaals 15 min in de oven (zonder folie).


  2. Tip:

    Er zijn zomerbieten en winterbieten. Zomerbieten zijn wat kleiner en hebben een kortere kooktijd. Gebruik je voor dit recept toch winterbieten, pof ze 2 uur in de oven of kook ze een uurtje voor in een pan met water en pof ze daarna nog eens een uurtje in de oven.