Zalm met sinaasappel uit de oven

Wist je dat zalm heerlijk smaakt in combinatie met sinaasappel, probeer het in dit makkelijke recept uit de oven

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Halveer een sinaasappel en leg een helft apart. Snijd 3/4 van de sinaasappels in schijfjes. Je kunt eventueel de schil er af snijden maar kan ook tijdens het eten. Leg de schijfjes in een ingevette ovenschaal. Leg hier de zalmfilets op en bestrooi met een beetje chili naar smaak.

Pers de rest van de sinaasappel uit en meng hier de olie, honing, tijm, peper en zout door. Klop tot een dressing. Giet dit over de zalm en sinaasappel. Bestrooi met amandelschaafsel. Zet de ovenschaal ongeveer 12 minuten in de oven. De zalm mag nog rosé zijn vanbinnen.

Haal de zalm met sinaasappel uit de oven en schep eventueel een beetje van het vocht uit de ovenschaal over de zalm om hem extra te bedruipen. Bestrooi met wat granaatappelpitten en serveer met de veldsla.

Tip: lekker met puree of couscous

189 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!