Ga naar de inhoud
Zalm met sinaasappel uit de oven

Zalm met sinaasappel uit de oven

Wist je dat zalm heerlijk smaakt in combinatie met sinaasappel, probeer het in dit makkelijke recept uit de oven

25 M + 12 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 zalmfilets
  • 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel honing
  • snuf tijm
  • snuf peper en zout
  • Snuf chilivlokken
  • 1 handje veldsla
  • 3 eetlepels granaatappelpitten
  • 1 eetlepel geschaafde amandel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Halveer een sinaasappel en leg een helft apart. Snijd 3/4 van de sinaasappels in schijfjes. Je kunt eventueel de schil er af snijden maar kan ook tijdens het eten. Leg de schijfjes in een ingevette ovenschaal. Leg hier de zalmfilets op en bestrooi met een beetje chili naar smaak.


    Zalm met sinaasappel uit de oven Zalm met sinaasappel uit de oven Zalm met sinaasappel uit de oven
  2. Pers de rest van de sinaasappel uit en meng hier de olie, honing, tijm, peper en zout door. Klop tot een dressing. Giet dit over de zalm en sinaasappel. Bestrooi met amandelschaafsel. Zet de ovenschaal ongeveer 12 minuten in de oven. De zalm mag nog rosé zijn vanbinnen.


  3. Haal de zalm met sinaasappel uit de oven en schep eventueel een beetje van het vocht uit de ovenschaal over de zalm om hem extra te bedruipen. Bestrooi met wat granaatappelpitten en serveer met de veldsla.


  4. Tip: lekker met puree of couscous