
Gevuld stokbrood met gehakt
Lekkere lunch of simpele maaltijd: gegratineerde stokbroodjes met gehakt en groenten
35 M + 15 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
300 gr gehakt
-
1 groot stokbrood
-
1 ui
-
olie om te bakken
-
125 gr champignons
-
0.5 courgette
-
0.5 theelepel Italiaanse kruiden
-
0.5 theelepel paprikapoeder
-
peper en zout
-
100 ml tomatensaus
-
2 eetlepels pijnboompitten
-
Handje geraspte kaas
-
Basilicum om te garneren
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en fruit deze aan in een pan. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Snijd de courgette en champignons klein en bak mee met het gehakt. Voeg de kruiden toe en daarna de tomatensaus. Laat 10 min pruttelen.
-
Snijd het stokbrood in drieƫn en daarna door de lengte doormidden (of ander gewenst formaat). Verwijder een beetje van het zachte brood en leg ze op de bakplaat. Vul ze met het gehaktmengsel. Bestrooi met pijnboompitten en wat kaas. Bak de gevulde stokbroodjes ca. 15 min in de oven. Garneer met wat basilicum.
Heeft het gesmaakt?
295 stemmen
Ook lekker