Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevuld stokbrood met gehakt

Lekkere lunch of simpele maaltijd: gegratineerde stokbroodjes met gehakt en groenten

Ingrediënten
  • 300 gr gehakt
  • 1 groot stokbrood
  • 1 ui
  • olie om te bakken
  • 125 gr champignons
  • ½ courgette
  • ½ theelepel italiaanse kruiden
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • peper en zout
  • 100 ml tomatensaus
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Handje geraspte kaas
  • Basilicum om te garneren

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en fruit deze aan in een pan. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Snijd de courgette en champignons klein en bak mee met het gehakt. Voeg de kruiden toe en daarna de tomatensaus. Laat 10 min pruttelen.

gevuld_stokbrood_01.jpg
gevuld_stokbrood_02.jpg
gevuld_stokbrood_03.jpg
gevuld_stokbrood_04.jpg

Snijd het stokbrood in drieën en daarna door de lengte doormidden (of ander gewenst formaat). Verwijder een beetje van het zachte brood en leg ze op de bakplaat. Vul ze met het gehaktmengsel. Bestrooi met pijnboompitten en wat kaas. Bak de gevulde stokbroodjes ca. 15 min in de oven. Garneer met wat basilicum.

Beoordeling (171 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel