Ga naar de inhoud
Gevuld stokbrood met gehakt

Gevuld stokbrood met gehakt

Lekkere lunch of simpele maaltijd: gegratineerde stokbroodjes met gehakt en groenten

35 M + 15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 300 gr gehakt
  • 1 groot stokbrood
  • 1 ui
  • olie om te bakken
  • 125 gr champignons
  • 0.5 courgette
  • 0.5 theelepel Italiaanse kruiden
  • 0.5 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout
  • 100 ml tomatensaus
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Handje geraspte kaas
  • Basilicum om te garneren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en fruit deze aan in een pan. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Snijd de courgette en champignons klein en bak mee met het gehakt. Voeg de kruiden toe en daarna de tomatensaus. Laat 10 min pruttelen.


  2. Snijd het stokbrood in drieën en daarna door de lengte doormidden (of ander gewenst formaat). Verwijder een beetje van het zachte brood en leg ze op de bakplaat. Vul ze met het gehaktmengsel. Bestrooi met pijnboompitten en wat kaas. Bak de gevulde stokbroodjes ca. 15 min in de oven. Garneer met wat basilicum.