Perzik salade met krokante geitenkaas

Zomerse salade met een heerlijke combinatie van krokante geitenkaas met uitgebakken spek en avocado.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Dressing

Bereiding

 Hak de amandel tot kruim in een keukenmachine of met een scherp mes. Klop het ei los in een bordje. Haal de rondjes geitenkaas een voor een door het ei en vervolgens door het amandelkruim. Leg ze op een bordje en laat ondertussen in de koelkast opstijven. Kook de quinoa gaar in een pannetje met water volgens de verpakking. Snijd de perziken in partjes en verhit een grillpan en bestrijk deze met een beetje olie. Grill de perzik in een paar minuten tot er mooie strepen te zien zijn. Bak ook de spek krokant in een pan.

 Haal deze er vervolgens uit en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Snijd de komkommer en avocado in plakjes en meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Bak nu de geitenkaas rondjes zo’n 3 minuten in dit pannetje (verwijder eventueel van te voren het vet wat te veel is).

 Nu kunnen we de salade gaan samenstellen. Verdeel een beetje sla over 2 borden of kommen. Verdeel hier de komkommer, avocado, perzik, spek en quinoa over. Leg er als laatste de geitenkaas rondjes op. Besprenkel de maaltijdsalade met wat dressing.

49 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lekker verfrissend! Hoe maak je de lekkerste cold brew ijskoffie + 3 variaties

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.