Ga naar de inhoud
Perzik salade met krokante geitenkaas

Perzik salade met krokante geitenkaas

Zomerse salade met een heerlijke combinatie van krokante geitenkaas met uitgebakken spek en avocado.

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 perziken
  • 100 gr sla
  • 125 gr zachte geitenkaas ( in rondjes )
  • 3 eetlepels amandel
  • 1 ei
  • 0.5 komkommer
  • 100 gr quinoa
  • 6 plakken ontbijtspek
  • 1 avocado

Dressing

  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • snuf peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de amandel tot kruim in een keukenmachine of met een scherp mes. Klop het ei los in een bordje. Haal de rondjes geitenkaas een voor een door het ei en vervolgens door het amandelkruim. Leg ze op een bordje en laat ondertussen in de koelkast opstijven. Kook de quinoa gaar in een pannetje met water volgens de verpakking. Snijd de perziken in partjes en verhit een grillpan en bestrijk deze met een beetje olie. Grill de perzik in een paar minuten tot er mooie strepen te zien zijn. Bak ook de spek krokant in een pan.


    salade perzik geitenkaas www.leukerecepten.nl salade perzik geitenkaas www.leukerecepten.nl salade perzik geitenkaas www.leukerecepten.nl salade perzik geitenkaas www.leukerecepten.nl
  2. Haal deze er vervolgens uit en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Snijd de komkommer en avocado in plakjes en meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Bak nu de geitenkaas rondjes zo’n 3 minuten in dit pannetje (verwijder eventueel van te voren het vet wat te veel is).


  3. Nu kunnen we de salade gaan samenstellen. Verdeel een beetje sla over 2 borden of kommen. Verdeel hier de komkommer, avocado, perzik, spek en quinoa over. Leg er als laatste de geitenkaas rondjes op. Besprenkel de maaltijdsalade met wat dressing.