Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Perzik salade met krokante geitenkaas

Zomerse salade met een heerlijke combinatie van krokante geitenkaas met uitgebakken spek en avocado.

Ingrediënten
  • 2 perziken
  • 100 gr sla
  • 125 gr zachte geitenkaas (in rondjes)
  • 3 eetlepels amandel
  • 1 ei
  • ½ komkommer
  • 100 gr quinoa
  • 6 plakken ontbijtspek
  • 1 avocado
Dressing
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • snuf peper en zout

Bereiding
Hak de amandel tot kruim in een keukenmachine of met een scherp mes. Klop het ei los in een bordje. Haal de rondjes geitenkaas een voor een door het ei en vervolgens door het amandelkruim. Leg ze op een bordje en laat ondertussen in de koelkast opstijven. Kook de quinoa gaar in een pannetje met water volgens de verpakking. Snijd de perziken in partjes en verhit een grillpan en bestrijk deze met een beetje olie. Grill de perzik in een paar minuten tot er mooie strepen te zien zijn. Bak ook de spek krokant in een pan.

salade_perzik_geitenkaas_01.jpg
salade_perzik_geitenkaas_02.jpg
salade_perzik_geitenkaas_03.jpg
salade_perzik_geitenkaas_04.jpg

Haal deze er vervolgens uit en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Snijd de komkommer en avocado in plakjes en meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Bak nu de geitenkaas rondjes zo’n 3 minuten in dit pannetje (verwijder eventueel van te voren het vet wat te veel is).

Nu kunnen we de salade gaan samenstellen. Verdeel een beetje sla over 2 borden of kommen. Verdeel hier de komkommer, avocado, perzik, spek en quinoa over. Leg er als laatste de geitenkaas rondjes op. Besprenkel de maaltijdsalade met wat dressing.

Beoordeling (22 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×