
Perzik salade met krokante geitenkaas
Zomerse salade met een heerlijke combinatie van krokante geitenkaas met uitgebakken spek en avocado.
40 M
Ingrediƫnten: Perzik geitenkaas
Voor personen
-
2 perziken
-
100 gr sla
-
125 gr zachte geitenkaas ( in rondjes )
-
3 eetlepels amandel
-
1 ei
-
0.5 komkommer
-
100 gr quinoa
-
6 plakken ontbijtspek
-
1 avocado
Dressing
-
1 eetlepel balsamico azijn
-
1 eetlepel citroensap
-
3 eetlepels olijfolie
-
snuf peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Perzik geitenkaas
-
Hak de amandel tot kruim in een keukenmachine of met een scherp mes. Klop het ei los in een bordje. Haal de rondjes geitenkaas een voor een door het ei en vervolgens door het amandelkruim. Leg ze op een bordje en laat ondertussen in de koelkast opstijven. Kook de quinoa gaar in een pannetje met water volgens de verpakking. Snijd de perziken in partjes en verhit een grillpan en bestrijk deze met een beetje olie. Grill de perzik in een paar minuten tot er mooie strepen te zien zijn. Bak ook de spek krokant in een pan.
-
Haal deze er vervolgens uit en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Snijd de komkommer en avocado in plakjes en meng de ingrediĆ«nten voor de dressing door elkaar. Bak nu de geitenkaas rondjes zoān 3 minuten in dit pannetje (verwijder eventueel van te voren het vet wat te veel is).
-
Nu kunnen we de salade gaan samenstellen. Verdeel een beetje sla over 2 borden of kommen. Verdeel hier de komkommer, avocado, perzik, spek en quinoa over. Leg er als laatste de geitenkaas rondjes op. Besprenkel de maaltijdsalade met wat dressing.
Heeft het gesmaakt?
50 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 670
- vet 47 gr
- verzadigd vet 13 gr
- koolhydraten 36 gr
- w.v. suikers 14 gr
- vezels 9 gr
- eiwit 20 gr
- zout 2 gr
Ook lekker