Gevulde paprika’s met couscous
Vegetarische en heerlijke maaltijd van goed gevulde paprika’s met o.a. couscous, spinazie en feta
20 M + 15 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
175 gr couscous
-
0.5 groentebouillonblokje
-
200 gr verse spinazie
-
75 gr witte feta
-
50 gr amandel
-
4 paprika's
-
1 theelepel komijn
-
1 tomaat
-
verse peterselie
-
Griekse yoghurt voor erbij
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de paprika’s en leg deze in een ovenschaal. Zet de paprika’s alvast 5 minuutjes in de oven zodat ze een beetje zacht worden.
-
Breng het water aan de kook voor de couscous, los het halve bouillonblokje hierin op en laat de couscous hierin wellen. Wok de verse spinazie in een pan tot deze grotendeels geslonken is (Je kunt ook spinazie uit de diepvries gebruiken en deze laten ontdooien en uitlekken). Snijd de tomaat in blokjes en verwijder het waterige gedeelte.
-
Roer de couscous los met een vork. Voeg de spinazie, komijn, grof gehakte amandel en wat peterselie, tomaat en de helft van de feta toe. Vul de paprika’s met het couscous mengsel en kruimel de rest van de feta er over.
-
Zet de gevulde paprika’s 10 minuten in de oven. Meng wat yoghurt met een beetje peterselie. Serveer de met couscous gevulde paprika’s met de yoghurt.
Heeft het gesmaakt?
205 stemmen
Ook lekker