Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde paprika’s met couscous

Gezond recept; paprika's gevuld met couscous, spinazie, vegetarisch gehakt, feta en perzik

Ingredienten
300 gr couscous
300 ml water
300 gr verse spinazie
17g gr vegetarisch gehakt
150 gr witte feta, in blokjes
50 gr pecannootjes
4 paprika’s
2 halve perzikken uit blik of 1 verse
4 eetl rozijnen
1 theel curry poeder
1 theel komijn
peper en zout
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Snijd de dakjes van de paprika’s en verwarm de oven op 180 graden. Je kunt ook de paprika's halveren en deze vullen. Verhit een klein beetje olijfolie in een pan en bak de spinazie totdat hij geslonken is.
 
gevulde parika01
gevulde parika02
gevulde parika03
Breng het water aan de kook en zet het vuur daarna uit. Roer de cousous er door en laat een paar minuten wellen. Breng de cousous op smaak met currypoeder, peper, zout en komijn. Roer daarna de spinazie, vegetarisch gehakt, witte feta blokjes, pecannootjes, rozijnen en perzik in stukjes er door.
 
gevulde parika04
gevulde parika05
gevulde parika06
Vul de paprika’s met het mengsel en bewaar wat er nog over is. Zet de paprika’s 20 min in de oven. Verwarm de laatste paar minuten de overige couscous ook op en serveer deze bij de paprika’s.

 

 

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×