Gevulde paprika’s met couscous

Vegetarische en heerlijke maaltijd van goed gevulde paprika’s met o.a. couscous, spinazie en feta

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de paprika’s en leg deze in een ovenschaal. Zet de paprika’s alvast 5 minuutjes in de oven zodat ze een beetje zacht worden.

 Breng het water aan de kook voor de couscous, los het halve bouillonblokje hierin op en laat de couscous hierin wellen. Wok de verse spinazie in een pan tot deze grotendeels geslonken is (Je kunt ook spinazie uit de diepvries gebruiken en deze laten ontdooien en uitlekken). Snijd de tomaat in blokjes en verwijder het waterige gedeelte.

 Roer de couscous los met een vork. Voeg de spinazie, komijn, grof gehakte amandel en wat peterselie, tomaat en de helft van de feta toe. Vul de paprika’s met het couscous mengsel en kruimel de rest van de feta er over.

  Zet de gevulde paprika’s 10 minuten in de oven. Meng wat yoghurt met een beetje peterselie. Serveer de met couscous gevulde paprika’s met de yoghurt.

 

145 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!