Gevulde paprika’s met couscous

Vegetarische en heerlijke maaltijd van goed gevulde paprika’s met o.a. couscous, spinazie en feta

Hoofdgerecht 20 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 8 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de paprika’s en leg deze in een ovenschaal. Zet de paprika’s alvast 5 minuutjes in de oven zodat ze een beetje zacht worden.

  2. Breng het water aan de kook voor de couscous, los het halve bouillonblokje hierin op en laat de couscous hierin wellen. Wok de verse spinazie in een pan tot deze grotendeels geslonken is (Je kunt ook spinazie uit de diepvries gebruiken en deze laten ontdooien en uitlekken). Snijd de tomaat in blokjes en verwijder het waterige gedeelte.

  3. Roer de couscous los met een vork. Voeg de spinazie, komijn, grof gehakte amandel en wat peterselie, tomaat en de helft van de feta toe. Vul de paprika’s met het couscous mengsel en kruimel de rest van de feta er over.

  4. Zet de gevulde paprika’s 10 minuten in de oven. Meng wat yoghurt met een beetje peterselie. Serveer de met couscous gevulde paprika’s met de yoghurt.

     

Heeft het gesmaakt?
200 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!