Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde zalm met spinazie

Zalm met een romige vulling van spinazie, een feestelijk gerecht voor de Kerst

Ingrediënten
  • 4 gr stukken zalm a 160
  • 200 gr creme fraiche
  • 1 teen knoflook
  • 200 gr spinazie
  • Klein bosje bieslook
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Roze peper om te garneren
  • Tuinkers om te garneren

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Roerbak de spinazie met een snufje peper en zout tot deze geslonken is. Laat uitlekken in een zeef of vergiet en druk zo veel mogelijk vocht er uit. Hak de bieslook fijn en pers het teentje knoflook uit en roer samen met de citroenrasp door de crème fraiche.

gevulde_zalm_spinazie_01.jpg
gevulde_zalm_spinazie_02.jpg
gevulde_zalm_spinazie_03.jpg
gevulde_zalm_spinazie_04.jpg

Roer dan ook de spinazie door de creme fraiche. Maak een inkeping in de zalm, maar niet helemaal er doorheen. Bestrooi met peper en zout. Vul met de spinazievulling. Bestrooi daarna met pijnboompitten. Zet de zalm nog ca 12 – 15 minuten in de oven. Bestrooi met roze peper en/of tuinkers. Serveer met wat aardappeltjes en/of wat groenten.

Beoordeling (166 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel