Gevulde zalm met spinazie

Zalm met een romige vulling van spinazie, een feestelijk gerecht voor de Kerst

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Roerbak de spinazie met een snufje peper en zout tot deze geslonken is. Laat uitlekken in een zeef of vergiet en druk zo veel mogelijk vocht er uit. Hak de bieslook fijn en pers het teentje knoflook uit en roer samen met de citroenrasp door de crème fraiche.

 Roer dan ook de spinazie door de creme fraiche. Maak een inkeping in de zalm, maar niet helemaal er doorheen. Bestrooi met peper en zout. Vul met de spinazievulling. Bestrooi daarna met pijnboompitten. Zet de zalm nog ca 12 – 15 minuten in de oven. Bestrooi met roze peper en/of tuinkers. Serveer met wat aardappeltjes en/of wat groenten.

353 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!