Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde zalm met spinazie

Zalm met een romige vulling van spinazie, een feestelijk gerecht voor de Kerst

Ingrediënten
  • 4 gr stukken zalm a 160
  • 200 gr creme fraiche
  • 1 teen knoflook
  • 200 gr spinazie
  • Klein bosje bieslook
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Roze peper om te garneren
  • Tuinkers om te garneren

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Roerbak de spinazie met een snufje peper en zout tot deze geslonken is. Laat uitlekken in een zeef of vergiet en druk zo veel mogelijk vocht er uit. Hak de bieslook fijn en pers het teentje knoflook uit en roer samen met de citroenrasp door de crème fraiche.

gevulde_zalm_spinazie_01.jpg
gevulde_zalm_spinazie_02.jpg
gevulde_zalm_spinazie_03.jpg
gevulde_zalm_spinazie_04.jpg

Roer dan ook de spinazie door de creme fraiche. Maak een inkeping in de zalm, maar niet helemaal er doorheen. Bestrooi met peper en zout. Vul met de spinazievulling. Bestrooi daarna met pijnboompitten. Zet de zalm nog ca 12 – 15 minuten in de oven. Bestrooi met roze peper en/of tuinkers. Serveer met wat aardappeltjes en/of wat groenten.

Beoordeling (179 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread