Ga naar de inhoud
Gevulde zalm met spinazie

Gevulde zalm met spinazie

Zalm met een romige vulling van spinazie, een feestelijk gerecht voor de Kerst

25 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 gr stukken zalm a 160
  • 200 gr crème fraîche
  • 1 teen knoflook
  • 200 gr spinazie
  • Klein bosje bieslook
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Roze peper om te garneren
  • Tuinkers om te garneren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Roerbak de spinazie met een snufje peper en zout tot deze geslonken is. Laat uitlekken in een zeef of vergiet en druk zo veel mogelijk vocht er uit. Hak de bieslook fijn en pers het teentje knoflook uit en roer samen met de citroenrasp door de crème fraiche.


  2. Roer dan ook de spinazie door de creme fraiche. Maak een inkeping in de zalm, maar niet helemaal er doorheen. Bestrooi met peper en zout. Vul met de spinazievulling. Bestrooi daarna met pijnboompitten. Zet de zalm nog ca 12 – 15 minuten in de oven. Bestrooi met roze peper en/of tuinkers. Serveer met wat aardappeltjes en/of wat groenten.