Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete aardappel gratin

Prachtig bijgerecht van dunne plakjes zoete aardappel met room, kruiden en kaas uit de oven. Lekker bij vlees, vis of vega.

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in dunne plakjes van ca. 2 a 3 mm dik. Dit is het handigste met een mandoline maar een kaasschaaf kan ook.

 Vet een ovenschaal in. Leg de plakjes zoete aardappel mooi in rijen in de schaal. Plat kan ook.

 Pers de teen knoflook uit en voeg toe aan de slagroom. Klop ook de tijm en peper en zout er door. Rasp de kaas fijn en meng ook door de room. Giet het mengsel over de zoete aardappel.

 Bak de zoete aardappelgratin eerst 20 minuten afgedekt met aluminiumfolie en daarna nogmaals 25 minuten zonder folie. Check voor het serveren of hij goed gaar is. Garneer met wat verse peterselie.

Zoete aardappel gratin

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

 Cadeau-tip!

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99