Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete aardappel gratin

Prachtig bijgerecht van dunne plakjes zoete aardappel met room, kruiden en kaas uit de oven. Lekker bij vlees, vis of vega.

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in dunne plakjes van ca. 2 a 3 mm dik. Dit is het handigste met een mandoline maar een kaasschaaf kan ook.

 Vet een ovenschaal in. Leg de plakjes zoete aardappel mooi in rijen in de schaal. Plat kan ook.

 Pers de teen knoflook uit en voeg toe aan de slagroom. Klop ook de tijm en peper en zout er door. Rasp de kaas fijn en meng ook door de room. Giet het mengsel over de zoete aardappel.

 Bak de zoete aardappelgratin eerst 20 minuten afgedekt met aluminiumfolie en daarna nogmaals 25 minuten zonder folie. Check voor het serveren of hij goed gaar is. Garneer met wat verse peterselie.

Zoete aardappel gratin

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.