Gezond granola recept

Deze granola bevat voedzame ingrediënten en is heerlijk door je yoghurt of ander ontbijt. Extra lekker en tropisch door de toevoeging van gedroogde abrikozen en kokosflakes.

Ontbijt recept 10 min + 20 min

ingrediënten

voor 15 porties

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Voeg in een grote kom de havervlokken met rozijnen en lijnzaad. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en meng dit door de havermout. Verdeel hier ook de zonnebloempitten en pecannoten doorheen. Voeg vervolgens de honing en de kokosolie aan de granola toe. Meng dit, eventueel met de hand, goed door en verdeel de granola over de bakplaat. Knijp een paar brokjes van de ingrediënten, voor grotere stukken.

  2. Verdeel de granola over een vel bakpapier en voeg de kokos flakes toe. Bak de granola in 15 tot 20 minuten af met tussentijds de granola om scheppen. De granola is klaar wanneer deze lichtbruin begint te kleuren. Laat de granola goed afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.

  3. Tip: De granola is in een dichtdichte pot een paar weekjes houdbaar.

Heeft het gesmaakt?
33 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!