Gezonde mug cake - 3 varianten

Met deze cake uit een mok uit de magnetron is ontbijten een feestje. Probeer alle 3 de varianten met appel, chocolade of ga voor de carrot mug cake.

Ontbijt recept 10 min

ingrediënten

voor 1 stuk

Appel mug cake

Chocolade mug cake

Carrot cake mug cake

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Klop het ei los in de mok. Prak de banaan met een vork fijn en klop de puree door het ei in de mok. Voeg de havermout toe en roer weer even door. Klop daarna de andere ingrediënten erdoor voor de appel, chocolade of carrot cake mugcake.

  2. Zet de mok 2,5 minuut op de hoogste stand in de magnetron. Lepel de mok uit met een lepeltje of serveer het cakeje op een bord met wat extra appel en rozijnen. Elke magnetron is iets anders, daarom kan het zijn dat jouw cake mug er een paar seconden langer of korter in moet.

Heeft het gesmaakt?
208 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!