Ga naar de inhoud
Gezonde cookie dough

Gezonde cookie dough

Een heerlijke variant op koekjesdeeg die vegan, gezond, glutenvrij en makkelijk is om te maken. Heerlijk om van te snoepen!

10 M + 30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 265 gr kikkererwten
  • 40 gr amandelmeel
  • 3 eetlepels pindakaas of amandelpasta
  • 30 ml (amandel)melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 30 gr 85% pure chocolade of chocolate chips
  • 30 ml maple syrup

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten schoon en droog ze af met een theedoek. Doe de kikkererwten vervolgens in de keukenmachine.


  2. Doe de pindakaas, amandelmeel, maple syrup, amandelmelk, vanille aroma en zout erbij en mix het tot een massa.


  3. Meng vervolgens met een spatel de pure chocolade in kleine stukjes er doorheen.


  4. Zet de cookie dough minstens 30 minuten in de koelkast om steviger te worden.