Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gezonde quiche met spinazie

Deze gezonde versie van een quiche heeft een bodem van speltdeeg en een vulling van spinazie en magere yoghurt

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Meng het meel met 1 ei en het water en een snufje zout in een kom. Kneed dit met je handen of met een mixer met deeghaak tot een soepel deeg. Rol dit uit met een deegroller. Bekleed de ingevette vorm hiermee. Bak de bodem 10 minuten in de oven, dit kan ook eventueel blind.

 Klop de overige 4 eieren los met de kwark. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en de italiaanse kruiden. Pers de teentjes knoflook erbij. Laat de spinazie goed uitlekken en druk het vocht er uit met een lepel in een vergiet. Roer de spinazie door het eiermengsel. Giet het mengsel in de bakvorm. Verdeel de stukjes mozzarella erover en wat gehalveerde tomaatjes. Bak de quiche in 45 minuten gaar. De vulling komt iets omhoog maar zakt ook weer iets in.

  Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

×