Gezonde quiche met spinazie
Deze gezonde versie van een quiche heeft een bodem van speltdeeg en een vulling van spinazie en magere yoghurt
25 M + 45 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
400 gr speltmeel
-
5 eieren
-
200 ml water
-
500 gr magere kwark
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
450 gr spinazie ( diepvries )
-
1 bol mozzarella
-
2 tenen knoflook
-
6 tomaatjes
-
snufje zout
Materialen
-
Grote quichevorm of springvorm a 30 cm
-
Deegroller
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Meng het meel met 1 ei en het water en een snufje zout in een kom. Kneed dit met je handen of met een mixer met deeghaak tot een soepel deeg. Rol dit uit met een deegroller. Bekleed de ingevette vorm hiermee. Bak de bodem 10 minuten in de oven, dit kan ook eventueel blind.
-
Klop de overige 4 eieren los met de kwark. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en de italiaanse kruiden. Pers de teentjes knoflook erbij. Laat de spinazie goed uitlekken en druk het vocht er uit met een lepel in een vergiet. Roer de spinazie door het eiermengsel. Giet het mengsel in de bakvorm. Verdeel de stukjes mozzarella erover en wat gehalveerde tomaatjes. Bak de quiche in 45 minuten gaar. De vulling komt iets omhoog maar zakt ook weer iets in.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
158 stemmen
Ook lekker