Gezonde quiche met spinazie

Deze gezonde versie van een quiche heeft een bodem van speltdeeg en een vulling van spinazie en magere yoghurt

Hoofdgerecht 25 min + 45 oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Meng het meel met 1 ei en het water en een snufje zout in een kom. Kneed dit met je handen of met een mixer met deeghaak tot een soepel deeg. Rol dit uit met een deegroller. Bekleed de ingevette vorm hiermee. Bak de bodem 10 minuten in de oven, dit kan ook eventueel blind.

  2. Klop de overige 4 eieren los met de kwark. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en de italiaanse kruiden. Pers de teentjes knoflook erbij. Laat de spinazie goed uitlekken en druk het vocht er uit met een lepel in een vergiet. Roer de spinazie door het eiermengsel. Giet het mengsel in de bakvorm. Verdeel de stukjes mozzarella erover en wat gehalveerde tomaatjes. Bak de quiche in 45 minuten gaar. De vulling komt iets omhoog maar zakt ook weer iets in.

  3. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Heeft het gesmaakt?
157 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!