Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gezonde quiche met spinazie

Deze gezonde versie van een quiche heeft een bodem van speltdeeg en een vulling van spinazie en magere yoghurt

Ingrediënten
  • 400 gr speltmeel
  • 5 eieren
  • 200 ml water
  • 500 gr magere kwark
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 450 gr spinazie (diepvries)
  • 1 bol mozzarella
  • 2 tenen knoflook
  • 6 tomaatjes
  • snufje zout
Materialen
  • Grote quichevorm of springvorm a 30 cm
  • deegroller

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Meng het meel met 1 ei en het water en een snufje zout in een kom. Kneed dit met je handen of met een mixer met deeghaak tot een soepel deeg. Rol dit uit met een deegroller. Bekleed de ingevette vorm hiermee. Bak de bodem 10 minuten in de oven, dit kan ook eventueel blind.

Klop de overige 4 eieren los met de kwark. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en de italiaanse kruiden. Pers de teentjes knoflook erbij. Laat de spinazie goed uitlekken en druk het vocht er uit met een lepel in een vergiet. Roer de spinazie door het eiermengsel. Giet het mengsel in de bakvorm. Verdeel de stukjes mozzarella erover en wat gehalveerde tomaatjes. Bak de quiche in 45 minuten gaar. De vulling komt iets omhoog maar zakt ook weer iets in.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (81 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst