Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Ratatouille

Heerlijke traditionele Franse groentestoof met o.a. courgette, aubergine en paprika, in 30 minuten klaar en bovendien koolhydraatarm!

Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 3 knoflooktenen
  • 2 rode uien
  • 1 paprika
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel peterselie
  • peper en zout
  • Olijfolie om in te bakken
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 400 ml tomatenblokjes

Bereiding
Verhit olijfolie op hoog vuur in een grote koekenpan. Bak de uien en knoflook 1 minuut en voeg de oregano, tijm en peterselie toe. Voeg daarna achter elkaar de paprika, courgette en aubergine in stukjes toe.

Voeg na 5 minuten bakken de rode wijnazijn en de tomatenblokjes toe. Laat nog 10 minuten pruttelen en breng op smaak met peper en zout.

Lekker met wat aardappelpuree, pasta of brood. Let op, dan is het gerecht niet meer koolhydraatarm en/of glutenvrij.

ratatouille

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×