Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Ratatouille

Klassiek Frans vegetarisch gerecht dat ook makkelijk gecombineerd kan worden met vlees of vis

Ingredienten
1 aubergine
1 grote courgette
3 knoflooktenen
2 rode uien
½ rode paprika
½ gele paprika
4 tomaten
paar takjes verse oregano
paar takjes verse tijm
peper en zout
olijfolie om in te bakken
  
Bereiding
 
Ratatouille_01.jpg
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Verhit olijfolie op hoog vuur in een grote koekenpan. Bak de uien 1 minuut en voeg achter elkaar de paprika, courgette en aubergine toe. Voeg na 5 minuten bakken de knoflook en de tomaten toe. Draai het vuur terug naar middelhoog en voeg de oregano en tijm toe. Laat nog 5 minuten garen, maar zorg dat het geen papje wordt. Breng op smaak met peper en zout.

 

Beoordeling (39 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel