Ratatouille
Heerlijke traditionele Franse groentestoof met o.a. courgette, aubergine en paprika, in 30 minuten klaar en bovendien koolhydraatarm!
30 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 aubergine
-
1 courgette
-
3 knoflooktenen
-
2 rode uien
-
1 paprika
-
1 theelepel oregano
-
1 theelepel tijmāØ
-
1 theelepel peterselie
-
peper en zout
-
Olijfolie om in te bakken
-
1 eetlepel rode wijnazijn
-
400 ml tomatenblokjes
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verhit olijfolie op hoog vuur in een grote koekenpan. Bak de uien en knoflook 1 minuut en voeg de oregano, tijm en peterselie toe. Voeg daarna achter elkaar de paprika, courgette en aubergine in stukjes toe.
-
Voeg na 5 minuten bakken de rode wijnazijn en de tomatenblokjes toe. Laat nog 10 minuten pruttelen en breng op smaak met peper en zout.
-
Lekker met wat aardappelpuree, pasta of brood. Let op, dan is het gerecht niet meer koolhydraatarm en/of glutenvrij.
Heeft het gesmaakt?
637 stemmen
Ook lekker