Vegan tiramisu

Een traditionele tiramisu wordt vaak gemaakt met room en eieren. Deze vegan variant gemaakt met plantaardige ingredienten, maar nog steeds heerlijk én makkelijk te maken.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

Let op: zorg ervoor dat je het blik kokosmelk koud hebt gezet in de koelkast. Hierdoor gaat het kokosvet zich scheiden van het kokoswater en dat is wat je wilt. Je gebruikt namelijk alleen het kokosvet.

Giet het water af van de zijdentofu en doe de tofu in een blender. Schep het harde kokosvet af van de bovenkant van het blik en doe dit bij de tofu in de blender. Voeg nu de suiker en vanille extract toe en blend het geheel tot een gladde massa.

Zet 2 kopjes koffie en voeg hier een scheutje amarreto of amandel extract aan toe. Doop de digestive koekjes een paar seconden in de koffie en verdeel deze over de bodem van een schaal of glaasjes. Verdeel hier wat van het roommengsel overheen totdat de koekjes onderstaan en herhaal dit met de overige koekjes en de rest van het roommengsel. Eindig met een laag roommengsel.

Laat de tiramisu het liefst een nacht in de koelkast opstijven. Maak af door er wat cacaopoeder overheen te strooien.

7 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.