Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegan tiramisu

Een traditionele tiramisu wordt vaak gemaakt met room en eieren. Deze vegan variant gemaakt met plantaardige ingredienten, maar nog steeds heerlijk én makkelijk te maken.

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

Let op: zorg ervoor dat je het blik kokosmelk koud hebt gezet in de koelkast. Hierdoor gaat het kokosvet zich scheiden van het kokoswater en dat is wat je wilt. Je gebruikt namelijk alleen het kokosvet.

Giet het water af van de zijdentofu en doe de tofu in een blender. Schep het harde kokosvet af van de bovenkant van het blik en doe dit bij de tofu in de blender. Voeg nu de suiker en vanille extract toe en blend het geheel tot een gladde massa.

Zet 2 kopjes koffie en voeg hier een scheutje amarreto of amandel extract aan toe. Doop de digestive koekjes een paar seconden in de koffie en verdeel deze over de bodem van een schaal of glaasjes. Verdeel hier wat van het roommengsel overheen totdat de koekjes onderstaan en herhaal dit met de overige koekjes en de rest van het roommengsel. Eindig met een laag roommengsel.

Laat de tiramisu het liefst een nacht in de koelkast opstijven. Maak af door er wat cacaopoeder overheen te strooien.

Vegan tiramisu

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×