Vegan tiramisu

Een traditionele tiramisu wordt vaak gemaakt met room en eieren. Deze vegan variant gemaakt met plantaardige ingredienten, maar nog steeds heerlijk én makkelijk te maken.

Nagerecht 30 min + 12 uur opstijven

ingrediënten

voor 6 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Let op: zorg ervoor dat je het blik kokosmelk koud hebt gezet in de koelkast. Hierdoor gaat het kokosvet zich scheiden van het kokoswater en dat is wat je wilt. Je gebruikt namelijk alleen het kokosvet.

  2. Giet het water af van de zijdentofu en doe de tofu in een blender. Schep het harde kokosvet af van de bovenkant van het blik en doe dit bij de tofu in de blender. Voeg nu de suiker en vanille extract toe en blend het geheel tot een gladde massa.

  3. Zet 2 kopjes koffie en voeg hier een scheutje amarreto of amandel extract aan toe. Doop de digestive koekjes een paar seconden in de koffie en verdeel deze over de bodem van een schaal of glaasjes. Verdeel hier wat van het roommengsel overheen totdat de koekjes onderstaan en herhaal dit met de overige koekjes en de rest van het roommengsel. Eindig met een laag roommengsel.

  4. Laat de tiramisu het liefst een nacht in de koelkast opstijven. Maak af door er wat cacaopoeder overheen te strooien.

Heeft het gesmaakt?
20 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.