Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zelfgemaakte granola met chocolade

Begin je ochtend goed met knapperige granola van havermout en bananenchips. De banaan combineert perfect bij de chocolade smaak.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: porties

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Voeg in een grote kom de havervlokken met het cacaopoeder en meng goed door. Meng hier ook de cashewnoten, gedroogde banaan en pompoenpitten doorheen. Voeg vervolgens de honing en zonnebloemolie aan de granola toe. Meng dit, eventueel met de hand, goed door en verdeel de granola over de bakplaat.

 Knijp een paar brokjes van de ingrediënten, voor grotere stukken. Verdeel de granola over een vel bakpapier. Bak de granola in 15 tot 20 minuten af met tussentijds de granola om scheppen. De granola is klaar wanneer deze lichtbruin begint te kleuren. Laat de granola goed afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.

 Tip: De granola is in een dichtdichte pot een paar weekjes houdbaar.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×