Ga naar de inhoud
Zelfgemaakte granola met chocolade

Zelfgemaakte granola met chocolade

Begin je ochtend goed met knapperige granola van havermout en bananenchips. De banaan combineert perfect bij de chocolade smaak.

10 M + 15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor porties

  • 150 gr hele havervlokken
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • 85 gr bananenchips
  • 75 gr cashewnoten
  • 50 gr pompoenpitten
  • 4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels zonnebloemolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Voeg in een grote kom de havervlokken met het cacaopoeder en meng goed door. Meng hier ook de cashewnoten, gedroogde banaan en pompoenpitten doorheen. Voeg vervolgens de honing en zonnebloemolie aan de granola toe. Meng dit, eventueel met de hand, goed door en verdeel de granola over de bakplaat.


    Granola choco www.leukerecepten.nl Granola choco www.leukerecepten.nl Granola choco www.leukerecepten.nl
  2. Knijp een paar brokjes van de ingrediënten, voor grotere stukken. Verdeel de granola over een vel bakpapier. Bak de granola in 15 tot 20 minuten af met tussentijds de granola om scheppen. De granola is klaar wanneer deze lichtbruin begint te kleuren. Laat de granola goed afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.


  3. Tip: De granola is in een dichtdichte pot een paar weekjes houdbaar.


  4. Tip: probeer ook eens dit gezonde(re) granola recept met een tropische twist