Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zelfgemaakte granola met chocolade

Begin je ochtend goed met knapperige granola van havermout en bananenchips. De banaan combineert perfect bij de chocolade smaak.

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Voeg in een grote kom de havervlokken met het cacaopoeder en meng goed door. Meng hier ook de cashewnoten, gedroogde banaan en pompoenpitten doorheen. Voeg vervolgens de honing en zonnebloemolie aan de granola toe. Meng dit, eventueel met de hand, goed door en verdeel de granola over de bakplaat.

 Knijp een paar brokjes van de ingrediënten, voor grotere stukken. Verdeel de granola over een vel bakpapier. Bak de granola in 15 tot 20 minuten af met tussentijds de granola om scheppen. De granola is klaar wanneer deze lichtbruin begint te kleuren. Laat de granola goed afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.

 Tip: De granola is in een dichtdichte pot een paar weekjes houdbaar.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

 Cadeau-tip!

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99