Ga naar de inhoud
Aubergine waaier

Aubergine waaier

Hoe mooi zien deze gevulde aubergines met pesto, tomaten en mozzarella in een waaiervorm eruit? Lucky you: ze zijn ook erg lekker.

25 M + 45 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 2 aubergines
  • 1 maxi mozzarella ( 200 gr )
  • 1 handje geraspte kaas ( Parmezaanse )
  • 3 tomaten
  • 1 handje verse basilicum
  • 90 gr pesto
  • olijfolie
  • 1 snuf peper en zout
  • 2 handjes rucola
  • 3 eetlepels walnoten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.


  2. Snijd de aubergines in dunne plakjes maar laat de steelaanzet ongesneden waardoor er een soort waaier ontstaat.


  3. Besmeer de plakken aubergine met pesto.


  4. Snijd de tomaten en mozzarella in hele dunne plakjes en stop deze tussen de besmeerde plakjes aubergine.


  5. Leg de auberginewaaiers in een ingevette ovenschaal en bestrooi met peper, zout en olijfolie en op het laatst met de geraspte kaas.


  6. Bak de aubergine waaiers ca. 45 minuten in de oven tot ze gaar zijn.


  7. Verdeel de rucola over bordjes. Leg hier de aubergine waaiers op en garneer met verse basilicum en wat grof gehakte walnoten.


  8. Tip: Serveer je de aubergines als bijgerecht? Houd dan ca. 2 personen per auberginewaaier aan. Als hoofdgerecht ca. 1 persoon per aubergine waaier.


  9. Maak je pesto eens lekker zelf met dit heerlijke recept voor zelfgemaakte pesto.