Aubergine waaier
Hoe mooi zien deze gevulde aubergines met pesto, tomaten en mozzarella in een waaiervorm eruit? Lucky you: ze zijn ook erg lekker.
25 M + 45 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
2 aubergines
-
1 maxi mozzarella ( 200 gr )
-
1 handje geraspte kaas ( Parmezaanse )
-
3 tomaten
-
1 handje verse basilicum
-
90 gr pesto
-
olijfolie
-
1 snuf peper en zout
-
2 handjes rucola
-
3 eetlepels walnoten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180° graden.
-
Snijd de aubergines in dunne plakjes maar laat de steelaanzet ongesneden waardoor er een soort waaier ontstaat.
-
Besmeer de plakken aubergine met pesto.
-
Snijd de tomaten en mozzarella in hele dunne plakjes en stop deze tussen de besmeerde plakjes aubergine.
-
Leg de auberginewaaiers in een ingevette ovenschaal en bestrooi met peper, zout en olijfolie en op het laatst met de geraspte kaas.
-
Bak de aubergine waaiers ca. 45 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
-
Verdeel de rucola over bordjes. Leg hier de aubergine waaiers op en garneer met verse basilicum en wat grof gehakte walnoten.
-
Tip: Serveer je de aubergines als bijgerecht? Houd dan ca. 2 personen per auberginewaaier aan. Als hoofdgerecht ca. 1 persoon per aubergine waaier.
-
Maak je pesto eens lekker zelf met dit heerlijke recept voor zelfgemaakte pesto.
Heeft het gesmaakt?
30 stemmen
Bedankt voor je stem!
Ook lekker
3x lekkere Gezonde recepten