Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Grieks pannetje met pitabrood, feta en tzatziki

Dit pannetje met Griekse invloeden is een ideale doordeweekse maaltijd

Ingrediënten
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr gehakt
  • 1 rode paprika
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 400 gr kikkererwten
  • 4 pitabroodjes
  • verse peterselie
  • 100 gr fetakaas
  • peper en zout
  • olijfolie
  • tzatzikisaus (volgens dit recept of kant-en-klaar )

Bereiding
Snijd de ui en de knoflook fijn en snijd de paprika in stukjes. Verhit wat olijfolie in een pan en laat de ui samen met knoflook een paar minuutjes bakken. Voeg dan het gehakt toe en bak rul. Bak dan de paprika nog een paar minuutjes mee.

Voeg de tomatenblokjes toe, breng het geheel aan de kook en laat een paar minuten zachtjes doorkoken. Voeg dan de kikkererwten toe en verwarm deze even mee. Breng het gerecht op smaak met wat peper en zout.

Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster of in de oven en snijd ze vervolgens doormidden. Snijd de peterselie grof en verdeel het gerecht over 4 borden. Steek in ieder bord twee halve pita's en verkruimel wat feta eroverheen. Maak het af met wat peterselie.

Serveer met tzatziki.

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×