Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Grieks pannetje met pitabrood, feta en tzatziki

Dit pannetje met Griekse invloeden is een ideale doordeweekse maaltijd

Ingrediënten
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr gehakt
  • 1 rode paprika
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 400 gr kikkererwten
  • 4 pitabroodjes
  • verse peterselie
  • 100 gr fetakaas
  • peper en zout
  • olijfolie
  • tzatzikisaus (volgens dit recept of kant-en-klaar )

Bereiding
Snijd de ui en de knoflook fijn en snijd de paprika in stukjes. Verhit wat olijfolie in een pan en laat de ui samen met knoflook een paar minuutjes bakken. Voeg dan het gehakt toe en bak rul. Bak dan de paprika nog een paar minuutjes mee.

Voeg de tomatenblokjes toe, breng het geheel aan de kook en laat een paar minuten zachtjes doorkoken. Voeg dan de kikkererwten toe en verwarm deze even mee. Breng het gerecht op smaak met wat peper en zout.

grieks-pannetje-met-pitabrood-feta-en-tzatziki-stap-1.jpg
grieks-pannetje-met-pitabrood-feta-en-tzatziki-stap-2.jpg
grieks-pannetje-met-pitabrood-feta-en-tzatziki-stap-3.jpg

Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster of in de oven en snijd ze vervolgens doormidden. Snijd de peterselie grof en verdeel het gerecht over 4 borden. Steek in ieder bord twee halve pita's en verkruimel wat feta eroverheen. Maak het af met wat peterselie.

Serveer met tzatziki.

Beoordeling (102 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal