Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Grieks pannetje met pitabrood, feta en tzatziki

Dit pannetje met Griekse invloeden is een ideale doordeweekse maaltijd

Ingrediënten
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr gehakt
  • 1 rode paprika
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 400 gr kikkererwten
  • 4 pitabroodjes
  • verse peterselie
  • 100 gr fetakaas
  • peper en zout
  • olijfolie
  • tzatzikisaus (volgens dit recept of kant-en-klaar )

Bereiding
Snijd de ui en de knoflook fijn en snijd de paprika in stukjes. Verhit wat olijfolie in een pan en laat de ui samen met knoflook een paar minuutjes bakken. Voeg dan het gehakt toe en bak rul. Bak dan de paprika nog een paar minuutjes mee.

Voeg de tomatenblokjes toe, breng het geheel aan de kook en laat een paar minuten zachtjes doorkoken. Voeg dan de kikkererwten toe en verwarm deze even mee. Breng het gerecht op smaak met wat peper en zout.

grieks-pannetje-met-pitabrood-feta-en-tzatziki-stap-1.jpg
grieks-pannetje-met-pitabrood-feta-en-tzatziki-stap-2.jpg
grieks-pannetje-met-pitabrood-feta-en-tzatziki-stap-3.jpg

Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster of in de oven en snijd ze vervolgens doormidden. Snijd de peterselie grof en verdeel het gerecht over 4 borden. Steek in ieder bord twee halve pita's en verkruimel wat feta eroverheen. Maak het af met wat peterselie.

Serveer met tzatziki.

Beoordeling (204 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst