Grieks pannetje met pitabrood, feta en tzatziki
Dit pannetje met Griekse invloeden is een ideale doordeweekse maaltijd
30 M
Ingrediënten
Voor personen
-
2 rode uien
-
2 teentjes knoflook
-
500 gr gehakt
-
1 rode paprika
-
2 blikken tomatenblokjes
-
400 gr kikkererwten
-
4 pitabroodjes
-
verse peterselie
-
100 gr fetakaas
-
peper en zout
-
olijfolie
-
tzatzikisaus ( volgens dit recept of kant-en-klaar )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de ui en de knoflook fijn en snijd de paprika in stukjes. Verhit wat olijfolie in een pan en laat de ui samen met knoflook een paar minuutjes bakken. Voeg dan het gehakt toe en bak rul. Bak dan de paprika nog een paar minuutjes mee.
-
Voeg de tomatenblokjes toe, breng het geheel aan de kook en laat een paar minuten zachtjes doorkoken. Voeg dan de kikkererwten toe en verwarm deze even mee. Breng het gerecht op smaak met wat peper en zout.
-
Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster of in de oven en snijd ze vervolgens doormidden. Snijd de peterselie grof en verdeel het gerecht over 4 borden. Steek in ieder bord twee halve pita’s en verkruimel wat feta eroverheen. Maak het af met wat peterselie.
-
Serveer met tzatziki.
Heeft het gesmaakt?
369 stemmen
Ook lekker