Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Griekse nacho’s

Lekker om van te snacken: nacho’s uit de oven met een Griekse topping van komkommer, feta en tzatziki.

Ingrediënten
  • 300 gr gehakt
  • Snuf oregano
  • snuf peper en zout
  • 1 zak nacho’s
  • 1 grote tomaat
  • ½ komkommer
  • 75 gr feta
  • 1 rode ui
  • verse peterselie
  • Tzatziki: (zelfgemaakt)

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Bak het gehakt rul. Hak de rode ui fijn en voeg toe aan het gehakt. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en oregano.

Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes. Vul een ovenschaal met de helft van de nacho’s. Voeg ⅓ van het gehaktmengsel en feta toe. Dek af met de rest van de nacho’s. Verdeel bovenop de rest van het gehaktmengsel, tomaat en komkommer blokjes en feta. Zet de ovenschaal nog 8 minuutjes in de oven zodat de feta iets verkleurd.

Maak ondertussen de tzatziki. Haal de Griekse nacho’s uit de oven en schep wat van de tzatziki er op en garneer met wat peterselie. Serveer de nacho’s warm.

Griekse-nachos-schotel

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×