Ga naar de inhoud
Griekse nacho’s

Griekse nacho’s

Lekker om van te snacken: nacho’s uit de oven met een Griekse topping van komkommer, feta en tzatziki.

20 M + 10 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr gehakt
  • Snuf oregano
  • snuf peper en zout
  • 1 zak nacho’s
  • 1 grote tomaat
  • 0.5 komkommer
  • 75 gr feta
  • 1 rode ui
  • verse peterselie
  • Tzatziki: ( zelfgemaakt )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Bak het gehakt rul. Hak de rode ui fijn en voeg toe aan het gehakt. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en oregano.


    griekse_nachos griekse_nachos
  2. Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes. Vul een ovenschaal met de helft van de nacho’s. Voeg ⅓ van het gehaktmengsel en feta toe. Dek af met de rest van de nacho’s. Verdeel bovenop de rest van het gehaktmengsel, tomaat en komkommer blokjes en feta. Zet de ovenschaal 10 minuutjes in de oven zodat de feta iets verkleurd.


  3. Maak ondertussen de tzatziki. Haal de Griekse nacho’s uit de oven en schep wat van de tzatziki er op en garneer met wat peterselie. Serveer de nacho’s warm.