Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Griekse quesadilla’s

Vegetarische krokante wraps met een zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus, geïnspireerd op de Griekse keuken

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Voor de saus

Bereiding

 Maak als eerste de saus door het knoflookteentje heel fijn te snijden en samen met wat peper en zout, een snuf peterselie en het citroensap door de Griekse yoghurt te roeren. Snijd de ui, olijven, aubergine en courgette in kleine stukjes en voeg alles bij elkaar in een kom. Bak het groentemengsel even aan in een pan.

 Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en leg een wrap erin. Verdeel over de helft van de wrap wat spinazie en vervolgens een laagje van het groentenmengsel. Verkruimel er wat feta over en klap hem dan dubbel. Bak de wrap totdat hij mooi bruin is gekleurd en draai hem dan om zodat de andere zijde ook een paar minuutjes kan bakken. Haal de quesadilla uit de pan en snijd hem doormidden. Serveer met de zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus.

×