Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Griekse quesadilla’s

Vegetarische krokante wraps met een zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus, geïnspireerd op de Griekse keuken

Ingrediënten
  • 4 grote wraps
  • 1 kleine rode ui
  • 50 gr zwarte olijven
  • 50 gr verse spinazie
  • ½ aubergine
  • ½ courgette
  • 80 gr feta
  • Olijfolie
Voor de saus
  • 170 gr Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • scheutje citroensap

Bereiding
Maak als eerste de saus door het knoflookteentje heel fijn te snijden en samen met wat peper en zout, een snuf peterselie en het citroensap door de Griekse yoghurt te roeren. Snijd de ui, olijven, aubergine en courgette in kleine stukjes en voeg alles bij elkaar in een kom. Bak het groentemengsel even aan in een pan.

griekse-quesadillas-stap-1.jpg
griekse-quesadillas-stap-2.jpg
griekse-quesadillas-stap-3.jpg

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en leg een wrap erin. Verdeel over de helft van de wrap wat spinazie en vervolgens een laagje van het groentenmengsel. Verkruimel er wat feta over en klap hem dan dubbel. Bak de wrap totdat hij mooi bruin is gekleurd en draai hem dan om zodat de andere zijde ook een paar minuutjes kan bakken. Haal de quesadilla uit de pan en snijd hem doormidden. Serveer met de zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus.

Beoordeling (47 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel