Ga naar de inhoud
Griekse quesadilla’s

Griekse quesadilla’s

Vegetarische krokante wraps met een zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus, geïnspireerd op de Griekse keuken

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 grote wraps
  • 1 kleine rode ui
  • 50 gr zwarte olijven
  • 50 gr verse spinazie
  • 0.5 aubergine
  • 0.5 courgette
  • 80 gr feta
  • olijfolie

Voor de saus

  • 170 gr Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • scheutje citroensap

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak als eerste de saus door het knoflookteentje heel fijn te snijden en samen met wat peper en zout, een snuf peterselie en het citroensap door de Griekse yoghurt te roeren. Snijd de ui, olijven, aubergine en courgette in kleine stukjes en voeg alles bij elkaar in een kom. Bak het groentemengsel even aan in een pan.


  2. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en leg een wrap erin. Verdeel over de helft van de wrap wat spinazie en vervolgens een laagje van het groentenmengsel. Verkruimel er wat feta over en klap hem dan dubbel. Bak de wrap totdat hij mooi bruin is gekleurd en draai hem dan om zodat de andere zijde ook een paar minuutjes kan bakken. Haal de quesadilla uit de pan en snijd hem doormidden. Serveer met de zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus.