Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Griekse quesadilla’s

Vegetarische krokante wraps met een zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus, geïnspireerd op de Griekse keuken

Ingrediënten
Voor de saus

Bereiding

 Maak als eerste de saus door het knoflookteentje heel fijn te snijden en samen met wat peper en zout, een snuf peterselie en het citroensap door de Griekse yoghurt te roeren. Snijd de ui, olijven, aubergine en courgette in kleine stukjes en voeg alles bij elkaar in een kom. Bak het groentemengsel even aan in een pan.

 Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en leg een wrap erin. Verdeel over de helft van de wrap wat spinazie en vervolgens een laagje van het groentenmengsel. Verkruimel er wat feta over en klap hem dan dubbel. Bak de wrap totdat hij mooi bruin is gekleurd en draai hem dan om zodat de andere zijde ook een paar minuutjes kan bakken. Haal de quesadilla uit de pan en snijd hem doormidden. Serveer met de zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus.

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.