Groene shakshuka met aardappel
Vegetarisch pannetje met kruidige aardappeltjes en gestolde eieren met een Midden-Oosterse twist
ingrediënten
Materialen
Bereiding
-
Snipper de ui en fruit aan in een diepe koekenpan. Voeg de aardappeltjes toe en breng op smaak met een snufje peper, zout en za’atar kruiden. Voeg na 5 minuten de spinazie toe en laat slinken. Hak de bosui in ringen en bak kort mee.
-
Giet de kokosmelk er bij en schep er door heen. Maak 4 kuiltjes en breek hier de eieren in. Dek de pan af en laat ca 15 a 20 minuten staan op laag vuur zodat de eieren kunnen stollen maar de onderkant niet aanbrand. Kruimel als laatste wat feta er over en bestrooi met wat grofgehakte peterselie.
-
Tip: kun je geen za’atar vinden? Gebruik dan een snufje oregano.
-
Probeer ook de traditionele versie van shakshuka.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!