Groene shakshuka met aardappel
Vegetarisch pannetje met kruidige aardappeltjes en gestolde eieren met een Midden-Oosterse twist
45 M
Ingrediënten
Voor personen
-
200 gr verse spinazie
-
450 gr aardappelpartjes
-
4 eieren
-
2 bosuien
-
peper en zout
-
75 gr feta
-
verse peterselie
-
1 grote ui
-
100 ml kokosmelk
-
1 Snuf za’atar ( Midden Oosterse kruiden )
Materialen
-
Koekenpan met deksel
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snipper de ui en fruit aan in een diepe koekenpan. Voeg de aardappeltjes toe en breng op smaak met een snufje peper, zout en za’atar kruiden. Voeg na 5 minuten de spinazie toe en laat slinken. Hak de bosui in ringen en bak kort mee.
-
Giet de kokosmelk er bij en schep er door heen. Maak 4 kuiltjes en breek hier de eieren in. Dek de pan af en laat ca 15 a 20 minuten staan op laag vuur zodat de eieren kunnen stollen maar de onderkant niet aanbrand. Kruimel als laatste wat feta er over en bestrooi met wat grofgehakte peterselie.
-
Tip: kun je geen za’atar vinden? Gebruik dan een snufje oregano.
-
Probeer ook de traditionele versie van shakshuka.
Heeft het gesmaakt?
53 stemmen
Bedankt voor je stem!
Ook lekker