Salade met gefrituurde geitenkaas

Zelfgemaakte krokante rondjes geitenkaas op een bedje van frisse salade met paprika

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Dressing

Bereiding

 Zorg dat de geitenkaas goed koud is, zo kun je er het makkelijkste mee werken. Haal de geitenkaas rondjes los van elkaar (ca. 12 stuks). Klop het ei los op een bord. Haal de schijfjes geitenkaas een voor een door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door het paneermeel. En herhaal de laatste 2 stappen (ei en paneermeel) nogmaals voor een extra dik en krokant korstje.

 Verhit de olie op 180 graden en frituur de balletjes 1 minuut totdat ze goudbruin zijn. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd ze in stukjes en bak 3 min met de olijfolie in een pan.

 Haal de paprika uit de pan en schenk het bakvocht in een kommetje en voeg het citroensap en honing toe en breng op smaak met peper en zout. Meng deze dressing door de salade en voeg de paprika toe en serveer op een bord samen met de gefrituurde geitenkaas. Garneer met wat amandel.

27 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.