Groentefriet met zalm uit de oven

Super simpel maar heerlijk recept met veel groenten en zalm met pistachekorst

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Ik gebruikte een zak ovenfriet met zoete aardappel, pastinaak en biet. Je kunt deze ook eventueel zelf in frietvorm snijden.

 Verwarm de oven op 200 graden. Meng 2 eetlepels olie door de groentefriet en een snufje zout. Verdeel ze over een bakplaat of doe ze in een grote ovenschaal. Bak ze 20 minuten in de oven. Hak ondertussen de pistachenoten fijn en meng ze met de andere eetlepel olie.

 Haal de groentenfriet uit de oven en schep een keer om. Leg de zalm hierop en druk de pistachenootjes hier op. Zet de ovenschaal met de zalm nogmaal 15 minuten in de oven. Check of de friet en de zalm gaar is. Meng ondertussen de yoghurt met het citroensap en een snuf dille en serveer deze saus bij de zalm en frieten.

170 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.