Sticky toffee pudding met karamelsaus

Een heerlijke zoete sticky toffee pudding die vaak met kerst gegeten wordt met een zelfgemaakte karamelsaus, tevens glutenvrij en lactosevrij

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Spray 4 kleine ovenschaaltjes in met bakspray of gebruik 6 muffin vormpjes

Doe de dadels met de melk in een pannetje en laat zacht worden.

Pureer samen of doe in een keukenmachine.

Meng met de gesmolten boter, bruine suiker eieren, glutenvrij meel, bakpoeder en snuf zout.

Verdeel over de ovenschaaltjes of muffin vormpjes en bak voor 25-30 minuten op 180 graden.

Als de cakejes zijn afgekoeld Maak je de karamel door 50 gram boter, 50 gram bruine basterd suiker en 50 ml plantaardige room te mengen in een pannetje op middelmatig vuur en te roeren tot een karamel saus ontstaat. Laat deze dan afkoelen om dikker te laten worden, roer daarna nog een keer door. Top hiermee de sticky pudding af.

6 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!