Sticky toffee pudding met karamelsaus
Een heerlijke zoete sticky toffee pudding die vaak met kerst gegeten wordt met een zelfgemaakte karamelsaus, tevens glutenvrij en lactosevrij
15 M + 30 M + 15 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
150 gr dadels
-
120 ml (amandel)melk
-
50 gr plantaardige gesmolten boter
-
75 gr bruine suiker
-
2 eieren
-
120 gr zelfrijzend bakmeel ( glutenvrij )
-
1 theelepel bakpoeder
-
Snuf zout
Karamelsaus
-
50 gr plantaardige room
-
50 gr plantaardige boter
-
50 gr bruine basterdsuiker
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180Ā° graden.
-
Spray 4 kleine ovenschaaltjes in met bakspray of gebruik 6 muffin vormpjes
-
Doe de dadels met de melk in een pannetje en laat zacht worden.
-
Pureer samen of doe in een keukenmachine.
-
Meng met de gesmolten boter, bruine suiker eieren, glutenvrij meel, bakpoeder en snuf zout.
-
Verdeel over de ovenschaaltjes of muffin vormpjes en bak voor 25-30 minuten op 180Ā° graden.
-
Als de cakejes zijn afgekoeld Maak je de karamel door 50 gram boter, 50 gram bruine basterd suiker en 50 ml plantaardige room te mengen in een pannetje op middelmatig vuur en te roeren tot een karamel saus ontstaat. Laat deze dan afkoelen om dikker te laten worden, roer daarna nog een keer door.
-
Giet de saus over de sticky pudding.
Heeft het gesmaakt?
36 stemmen
Ook lekker