
Maiskolven van de bbq met kokossaus
Deze licht pittige maiskolven met romige kokossaus zijn een ideaal bijgerecht voor bij de bbq
25 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
4 maĆÆskolven
-
125 ml zure room
-
1 limoen
-
verse koriander
-
200 ml kokosmelk
-
2 eetlepels gesmolten boter
-
Snuf cayennepeper
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwijder eventuele bladen of draden van de maĆÆs. Breng een pan water aan de kook en kook de maĆÆskolven 12 minuten. Meng ondertussen de zure room met de kokosmelk en het sap van de limoen.
-
Giet de maĆÆs af en smeer ze in met een laagje gesmolten boter. Bestrooi ze met een snuf cayennepeper, peper en zout. Grill de maĆÆskolven ca 8 minuten op de bbq (of in de pan). Serveer ze met de kokosroom en wat verse koriander.
-
Voor kinderen kan cayennepeper misschien wat pittig zijn, gebruik daarom milde paprikapoeder.
Heeft het gesmaakt?
27 stemmen
Ook lekker