Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Maiskolven van de bbq met kokossaus

Deze licht pittige maiskolven met romige kokossaus zijn een ideaal bijgerecht voor bij de bbq

Ingredienten
4 maïskolven
125 ml zure room
1 limoen
verse koriander
200 ml kokosmelk
2 eetlepels gesmolten boter
snuf cayennepeper
peper en zout
 
Bereiding
Verwijder eventuele bladen of draden van de maïs. Breng een pan water aan de kook en kook de maïskolven 12 minuten. Meng ondertussen de zure room met de kokosmelk en het sap van de limoen.
 
maiskolf bbq 01maiskolf bbq 01maiskolf bbq 01maiskolf bbq 01 
Giet de maïs af en smeer ze in met een laagje gesmolten boter. Bestrooi ze met een snuf cayennepeper, peper en zout. Grill de maïskolven ca 8 minuten op de bbq (of in de pan). Serveer ze met de kokosroom en wat verse koriander.
 
Voor kinderen kan cayennepeper misschien wat pittig zijn, gebruik daarom milde paprikapoeder.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×