Maiskolven van de bbq met kokossaus

Deze licht pittige maiskolven met romige kokossaus zijn een ideaal bijgerecht voor bij de bbq

Ingredienten
4 maïskolven
125 ml zure room
1 limoen
verse koriander
200 ml kokosmelk
2 eetlepels gesmolten boter
snuf cayennepeper
peper en zout
 
Bereiding
Verwijder eventuele bladen of draden van de maïs. Breng een pan water aan de kook en kook de maïskolven 12 minuten. Meng ondertussen de zure room met de kokosmelk en het sap van de limoen.
 
maiskolf bbq 01maiskolf bbq 01maiskolf bbq 01maiskolf bbq 01 
Giet de maïs af en smeer ze in met een laagje gesmolten boter. Bestrooi ze met een snuf cayennepeper, peper en zout. Grill de maïskolven ca 8 minuten op de bbq (of in de pan). Serveer ze met de kokosroom en wat verse koriander.
 
Voor kinderen kan cayennepeper misschien wat pittig zijn, gebruik daarom milde paprikapoeder.
 

Vind je dit leuk?
26 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!