Ga naar de inhoud
Maiskolven van de bbq met kokossaus

Maiskolven van de bbq met kokossaus

Deze licht pittige maiskolven met romige kokossaus zijn een ideaal bijgerecht voor bij de bbq

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediƫnten

Voor stuks

  • 4 maĆÆskolven
  • 125 ml zure room
  • 1 limoen
  • verse koriander
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • Snuf cayennepeper
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwijder eventuele bladen of draden van de maĆÆs. Breng een pan water aan de kook en kook de maĆÆskolven 12 minuten. Meng ondertussen de zure room met de kokosmelk en het sap van de limoen.


    maiskolf bbq 01 maiskolf bbq 01 maiskolf bbq 01
  2. Giet de maĆÆs af en smeer ze in met een laagje gesmolten boter. Bestrooi ze met een snuf cayennepeper, peper en zout. Grill de maĆÆskolven ca 8 minuten op de bbq (of in de pan). Serveer ze met de kokosroom en wat verse koriander.


  3. Voor kinderen kan cayennepeper misschien wat pittig zijn, gebruik daarom milde paprikapoeder.