Gyoza / dumplings met kip

In dit recept zie je met stap voor stap foto's hoe je deze heerlijke dumplings (ook wel gyoza genoemd) inclusief dipsaus makkelijk zelf maakt!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Dipsaus
Materialen

Bereiding

 Snijd de kippendijen in kleine stukjes, zodat het bijna gehakt is. Bewaar de kip in een kom en voeg hier geraspte gember en knoflook aan toe. Hak de shiitake en lente uien in kleine stukjes en de spitskool in reepjes. Voeg dit aan de kip toe en breng op smaak met sesamolie, sojasaus, mirin, zout en witte peper. Wil je de smaak even proeven? Bak dan een klein beetje van de vulling, zo kun je de smaak nog aanpassen.

 Nu kan het vullen van de gyoza beginnen. Neem een vel en leg deze in de palm van je hand. Voeg hierbij een theelepel van het mengsel in het midden van het vel. Maak de randen nat met een beetje water. Vouw de gyoza nu dicht door de onderkant op de bovenkant te leggen. Goed aanduwen. Nu kun je een mooi randje maken door plooitjes te vouwen in de rand. Je kunt hier ook een apparaatje (dumpling maker) voor gebruiken. Herhaal dit tot de vulling op is.

 Het garen van de gyoza’s gaat als volgt: verhit wat zonnebloem olie in een wokpan. Bak de onderkant van de gyoza’s zachtjes aan. Voeg nu een scheutje water aan de pan toe en leg de deksel er op. Nu kunnen de gyoza’s gaar stomen. Na ongeveer 5 minuten haal je de deksel van de pak en bak je de onderkant van de dumplings nog even krokant. De dipsaus maak je door de ingrediënten goed met elkaar te mengen.

 Tip 1: Gyoza vellen kun je bij Aziatische toko’s kopen (diepvries) en bij sommige filialen van AH.

 Tip 2: Mirin is een Japanse zoete kookwijn gemaakt van rijst, een echte smaakmaker.

dumpling_gyoza
94 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.