Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gyoza (Japanse dumplings)

Deze Gyoza zijn gevuld met een heerlijke vulling van kip en shiitake

Ingrediënten
  • 30 gyoza vellen
  • 300 gr kippendijen
  • 3 lente uien
  • 4 shiitake paddenstoelen
  • 100 gr spitskool
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm gember
  • 1 theelepel sesam olie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel mirin
  • 1/2 theelepel witte peper
  • 1/2 theelepel zout
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • Water
Dipsaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepels sesamolie
  • 1/2 theelepel pittige saus zoals Shiracha (naar smaak)
  • 1/2 eetlepel honing
  • 1 theelepel sesamzaadjes
Materialen
  • Wokpan met deksel

Bereiding
Snijd de kippendijen in kleine stukjes, zodat het bijna gehakt is. Bewaar de kip in een kom en voeg hier geraspte gember en knoflook aan toe. Hak de shiitake en lente uien in kleine stukjes en de spitskool in reepjes. Voeg dit aan de kip toe en breng op smaak met sesamolie, sojasaus, mirin, zout en witte peper. Wil je de smaak even proeven? Bak dan een klein beetje van de vulling, zo kun je de smaak nog aanpassen.

gyoza_01.jpg
gyoza_02.jpg
gyoza_05.jpg

Nu kan het vullen van de gyoza beginnen. Neem een vel en leg deze in de palm van je hand. Voeg hierbij een theelepel van het mengsel in het midden van het vel. Maak de randen nat met een beetje water. Vouw de gyoza nu dicht door de onderkant op de bovenkant te leggen. Goed aanduwen. Nu kun je een mooi randje maken door plooitjes te vouwen in de rand. Je kunt hier ook een apparaatje (dumpling maker) voor gebruiken. Herhaal dit tot de vulling op is.

gyoza_04.jpg
gyoza_03.jpg
gyoza_06.jpg

Het garen van de gyoza’s gaat als volgt: verhit wat zonnebloem olie in een wokpan. Bak de onderkant van de gyoza’s zachtjes aan. Voeg nu een scheutje water aan de pan toe en leg de deksel er op. Nu kunnen de gyoza’s gaar stomen. Na ongeveer 5 minuten haal je de deksel van de pak en bak je de onderkant nog even krokant. De dipsaus maak je door de ingrediënten goed met elkaar te mengen.

TIP 1 :Gyoza vellen kun je bij Aziatische toko’s kopen of online op AH.nl. TIP 2: Mirin is een Japanse zoete kookwijn gemaakt van rijst, een echte smaakmaker.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (55 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette