Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Halloween mini pizza’s met spin

Deze griezelige mini pizza’s met een olijf als spin zijn een perfecte hartige snack voor Halloween, durf jij hem op te eten?

Ingrediënten
  • ½ recept pizzadeeg of een half pak pizzadeeg à 450 gr
  • 6 eetlepels tomatensaus
  • Handje kaas
  • 15 zwarte olijven zonder pit
Benodigdheden
  • Rond vormpje van ca 5 tot 7 cm

Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden. Maak het pizzadeeg volgens het recept of verpakking. Rol het uit en steek er kleine rondjes uit. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Besmeer met wat tomatensaus en bestrooi met een beetje kaas.

Snijd een klein stukje van de uiteinde van een olijf, dit is het hoofdje van de spin. Snijd de rest van de olijf horizontaal doormidden. Een deel is het lijfje van de spin. Het andere stukje snijd je in 6 of 8 dunne plakjes, dit zijn de pootjes van de spin.

Reconstrueer de spin op de pizzarondjes. Bak de mini Halloween pizza's 15 a 20 minuten in de oven. Serveer direct of bewaar ze en warm ze later een paar minuutjes op in de oven.

halloween-spin-pizza

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×