Mummy Halloween koekjes

Hoe leuk en griezelig zijn deze koekjes in de vorm van een mummy voor Halloween? Supermakkelijk zelf te maken en handig om uit te delen. 

Bakrecept 30 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 24 koekjes

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Mix de boter voor de koekjes met de basterdsuiker romig in een kom.

  2. Voeg het eigeel toe en mix er ook door.

  3. Doe de bloem, cacao met een snuf zout erbij en mix er ook door tot een egaal deeg.

  4. Dek af en zet een half uur in de koelkast.

  5. Verwarm de oven voor op 170° graden.

  6. Neem een klein beetje deeg en draai hier een balletje van ter grootte van een flinke knikker. Leg dit op een bakplaat. Leg er nog een paar op. Houd genoeg afstand tussen de balletjes want ze lopen uit. Ik deed 9 balletjes op 1 bakplaat.

  7. Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in ca. 15 -20 minuten gaar. Laat ze afkoelen.

  8. Meng de poedersuiker met een paar druppels water tot een dik wit glazuur. Doe deze in een zakje en knip een puntje er af en gebruik dit als spuitzakje om strepen over de koekjes te trekken.

  9. Leg twee oogjes op de koekjes en laat het glazuur iets uitharden.

  10. Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel maximaal ca. 4 dagen.

Heeft het gesmaakt?
27 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!