Hartig brood met ham
Lekker als lunch of bij een kopje soep: hartige brood cake met blokjes ham, kaas en paprika
Ingredienten
275 gr bloem
1 eetlepel bakpoeder
Snuf zout
Snuf peper
Snuf cayennepoeder (of paprikapoeder)
1 theelepel oregano
4 eieren
100 ml melk
75 gr geraspte kaas
50 ml olijfolie
150 gr hamblokjes
½ paprika, in kleine blokjes,
1 rode ui, gesnipperd
Materialen
Mixer
cakevorm
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Vet een cakevorm in met boter (of gebruik een siliconen vorm). Klop de eieren met een mixer 1 minuutje luchtig. Voeg de melk en de olijfolie toe. Neem een andere kom en doe daar de bloem, bakpoeder, zout, peper, cayennepeper, oregano in en meng door elkaar.








Doe het beslag in de cakevorm en verdeel over de hele vorm. Bak de hartige brood cake ongeveer 1 uur in de oven. Controleer altijd met een sateprikker of hij goed gaar is.