Hartig brood met ham

Lekker als lunch of bij een kopje soep: hartige brood cake met blokjes ham, kaas en paprika

Ingredienten
275 gr bloem
1 eetlepel bakpoeder
Snuf zout
Snuf peper
Snuf cayennepoeder (of paprikapoeder)
1 theelepel oregano
4 eieren
100 ml melk
75 gr geraspte kaas
50 ml olijfolie
150 gr hamblokjes
½ paprika, in kleine blokjes,
1 rode ui, gesnipperd
 
Materialen
Mixer
cakevorm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Vet een cakevorm in met boter (of gebruik een siliconen vorm). Klop de eieren met een mixer 1 minuutje luchtig. Voeg de melk en de olijfolie toe. Neem een andere kom en doe daar de bloem, bakpoeder, zout, peper, cayennepeper, oregano in en meng door elkaar.
 
hartig brood 00
hartig brood 00
hartig brood 00
hartig brood 00
Spatel het natte eimengsel voorzichtig met een spatel door het meelmengsel, doe dit niet te lang anders wordt het brood minder luchtig. Schep dan ook de kaas, ham, paprika en ui er in een paar slagen doorheen.
 
hartig brood 00
hartig brood 00
hartig brood 00
hartig brood 00
Doe het beslag in de cakevorm en verdeel over de hele vorm. Bak de hartige brood cake ongeveer 1 uur in de oven. Controleer altijd met een sateprikker of hij goed gaar is.
 
137 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.