Ga naar de inhoud
Hartig brood met ham

Hartig brood met ham

Lekker als lunch of bij een kopje soep: hartig brood met blokjes ham, kaas, paprika en ui. Je kunt het ook makkelijk meenemen als tussendoortje.

30 M + 1 U oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor plakken

  • 275 gr bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • Snuf zout
  • Snuf peper
  • snuf cayennepoeder ( of paprikapoeder )
  • 1 theelepel oregano
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • 75 gr geraspte kaas
  • 50 ml olijfolie
  • 150 gr hamblokjes
  • 0.5 paprika ( in kleine blokjes )
  • 1 rode ui ( gesnipperd )

Materialen

  • Mixer
  • Cakevorm van ca. 25 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Vet een cakevorm in met boter (of gebruik een siliconen vorm). Klop de eieren met een mixer 1 minuutje luchtig. Voeg de melk en de olijfolie toe.


  2. Neem een andere kom en doe daar de bloem, bakpoeder, zout, peper, cayennepeper, oregano in en meng door elkaar.


    hartig brood stap 1 hartig brood stap 2 hartig brood stap 3
  3. Spatel het natte eimengsel voorzichtig met een spatel door het meelmengsel, doe dit niet te lang anders wordt het brood minder luchtig.


  4. Schep dan ook de kaas, ham, paprika en ui er in een paar slagen doorheen.


    hartig brood stap 4 hartig brood stap 5 hartig brood stap 6
  5. Doe het beslag in de cakevorm en verdeel over de hele vorm. Bak de hartige brood cake ongeveer 1 uur in de oven. Controleer altijd met een sateprikker of hij goed gaar is.