
Hartig brood met ham
Lekker als lunch of bij een kopje soep: hartig brood met blokjes ham, kaas, paprika en ui. Je kunt het ook makkelijk meenemen als tussendoortje.
30 M + 1 U oventijd
Ingrediƫnten
Voor plakken
-
275 gr bloem
-
1 eetlepel bakpoeder
-
Snuf zout
-
Snuf peper
-
snuf cayennepoeder ( of paprikapoeder )
-
1 theelepel oregano
-
4 eieren
-
100 ml melk
-
75 gr geraspte kaas
-
50 ml olijfolie
-
150 gr hamblokjes
-
0.5 paprika ( in kleine blokjes )
-
1 rode ui ( gesnipperd )
Materialen
-
Mixer
-
Cakevorm van ca. 25 cm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 180 graden. Vet een cakevorm in met boter (of gebruik een siliconen vorm). Klop de eieren met een mixer 1 minuutje luchtig. Voeg de melk en de olijfolie toe.
-
Neem een andere kom en doe daar de bloem, bakpoeder, zout, peper, cayennepeper, oregano in en meng door elkaar.
-
Spatel het natte eimengsel voorzichtig met een spatel door het meelmengsel, doe dit niet te lang anders wordt het brood minder luchtig.
-
Schep dan ook de kaas, ham, paprika en ui er in een paar slagen doorheen.
-
Doe het beslag in de cakevorm en verdeel over de hele vorm. Bak de hartige brood cake ongeveer 1 uur in de oven. Controleer altijd met een sateprikker of hij goed gaar is.
Heeft het gesmaakt?
147 stemmen
Ook lekker