Hartig Sinterklaas bladerdeeghapje
Supermakkelijke hartige snack van bladerdeeg in de vorm van een letter S voor Sinterklaas. Lekker bij de borrel of bij een kom soep.
10 M + 30 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
1 rol vers bladerdeeg
-
100 gr rode pesto
-
1 ei
-
1 eetlepel sesamzaad
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200Ā° graden.
-
Besmeer het deeg met de rode pesto.
-
Snijd daarna met een mes of pizzasnijder in 10 repen (via de korte zijde).
-
Neem een reep deeg en draai deze iets op en leg hem vervolgens in de vorm van een lekker S op een bakplaat met bakpapier. Herhaal dit met de rest.
-
Klop het ei los en besmeer de bladerdeegletters hiermee. Bestrooi vervolgens met wat sesamzaad.
-
Bak de bladerdeeghapjes ca. 20 minuten in de oven tot ze gaar en licht knapperig zijn.
-
Lekker om te serveren met een dipsaus.
-
Tip: leuk om te serveren op een borrelplank of bij een kom soep.
Heeft het gesmaakt?
6 stemmen
Ook lekker