Hartig Sinterklaas bladerdeeghapje

Supermakkelijke hartige snack van bladerdeeg in de vorm van een letter S voor Sinterklaas. Lekker bij de borrel of bij een kom soep.

Hapjes en snacks 10 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 10 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Besmeer het deeg met de rode pesto.

  3. Snijd daarna met een mes of pizzasnijder in 10 repen (via de korte zijde).

  4. Neem een reep deeg en draai deze iets op en leg hem vervolgens in de vorm van een lekker S op een bakplaat met bakpapier. Herhaal dit met de rest.

  5. Klop het ei los en besmeer de bladerdeegletters hiermee. Bestrooi vervolgens met wat sesamzaad.

  6. Bak de bladerdeeghapjes ca. 20 minuten in de oven tot ze gaar en licht knapperig zijn.

  7. Lekker om te serveren met een dipsaus.

  8. Tip: leuk om te serveren op een borrelplank of bij een kom soep.

Heeft het gesmaakt?
5 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!