Ga naar de inhoud
Hartig Sinterklaas bladerdeeghapje

Hartig Sinterklaas bladerdeeghapje

Supermakkelijke hartige snack van bladerdeeg in de vorm van een letter S voor Sinterklaas. Lekker bij de borrel of bij een kom soep.

10 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 100 gr rode pesto
  • 1 ei
  • 1 eetlepel sesamzaad

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Besmeer het deeg met de rode pesto.


  3. Snijd daarna met een mes of pizzasnijder in 10 repen (via de korte zijde).


  4. Neem een reep deeg en draai deze iets op en leg hem vervolgens in de vorm van een lekker S op een bakplaat met bakpapier. Herhaal dit met de rest.


  5. Klop het ei los en besmeer de bladerdeegletters hiermee. Bestrooi vervolgens met wat sesamzaad.


  6. Bak de bladerdeeghapjes ca. 20 minuten in de oven tot ze gaar en licht knapperig zijn.


  7. Lekker om te serveren met een dipsaus.


  8. Tip: leuk om te serveren op een borrelplank of bij een kom soep.