Hartige courgette roosjes

Super leuk voor een high tea of borrel: hartig deeg in de vorm van een roosje met parmaham, courgette en kaas.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Laat de velletjes deeg ontdooien en verwarm de oven op 200 graden. Snijd de courgette in dunne plakjes met de kaasschaaf of mandoline. Maak ze niet te dik want ze moeten kunnen buigen. Druk 2 vellen deeg aan elkaar en snijd deze over de lengte doormidden zodat er 6 lange stroken deeg ontstaan. Gebruik eventueel een beetje bloem tegen het plakken. Beleg de bovenkant van een deegstrook met plakjes courgette en laat deze iets overlappen over elkaar. Leg er een stuk parmaham op en bestrooi met wat kaas en oregano. Rol dan voorzichtig op en druk de onderzijde ietsjes dicht. Vet de muffinvorm in met wat olie of boter en zet de hartige roosjes hier in. Bestrijk ook de bovenzijde met een beetje olie zodat ze niet snel verbranden. Bak de 30 min in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Serveer ze direct of bewaar ze afgesloten in een trommel en warm ze een paar minuten op in de oven.

 Ook lekker met bijvoorbeeld geitenkaas, roomkaas of pijnboompitten er tussen.

  Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

48 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.