
Chocolade bladerdeeg twisters met Nutella
Maak deze zoete bladerdeegstengels met een vulling van Nutella en chocolade voor bij het ontbijt of als hapje bij een filmavondje. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig en je hebt ze binnen 20 minuten gemaakt!
20 M + 20 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
10 vellen bladerdeeg ( uit de vriezer )
-
1 ei
-
5 eetlepels Nutella
-
3 eetlepels cacao nibs
-
3 eetlepels hazelnoten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden.
-
Neem 2 plakjes bladerdeeg en maak deze aan elkaar vast door de naden aan elkaar te drukken met een vork.
-
Snijd deze lap deeg in 3 stroken. Besmeer deze met een laag Nutella en bestrooi met wat fijngehakte hazelnoten en cacao nibs.
-
Neem de uiteinden van de besmeerde stroken deeg tussen je wijsvingers en duimen en draai een paar keer en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
-
Besmeer de bovenzijde met een beetje losgeklopt ei en bak de chocolade bladerdeeg twisters in ca 20 minuten goudbruin en knapperig.
-
Tip: je kunt ook een rol vers bladerdeeg gebruiken en deze in reepjes snijden.
-
Heb je geen cacao nibs? Je kunt ook hagelslag gebruiken.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker