Ga naar de inhoud
Chocolade bladerdeeg twisters met Nutella

Chocolade bladerdeeg twisters met Nutella

Maak deze zoete bladerdeegstengels met een vulling van Nutella en chocolade voor bij het ontbijt of als hapje bij een filmavondje. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig en je hebt ze binnen 20 minuten gemaakt!

20 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 10 vellen bladerdeeg ( uit de vriezer )
  • 1 ei
  • 5 eetlepels Nutella
  • 3 eetlepels cacao nibs
  • 3 eetlepels hazelnoten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.


  2. Neem 2 plakjes bladerdeeg en maak deze aan elkaar vast door de naden aan elkaar te drukken met een vork.


  3. Snijd deze lap deeg in 3 stroken. Besmeer deze met een laag Nutella en bestrooi met wat fijngehakte hazelnoten en cacao nibs.


  4. Neem de uiteinden van de besmeerde stroken deeg tussen je wijsvingers en duimen en draai een paar keer en leg ze op een bakplaat met bakpapier.


    chocolade twisters stap 1 chocolade twisters stap 2 chocolade twisters stap 3
  5. Besmeer de bovenzijde met een beetje losgeklopt ei en bak de chocolade bladerdeeg twisters in ca 20 minuten goudbruin en knapperig.


  6. Tip: je kunt ook een rol vers bladerdeeg gebruiken en deze in reepjes snijden.


  7. Heb je geen cacao nibs? Je kunt ook hagelslag gebruiken.