Pinsa met courgette
Verrukkelijke pinsa met courgette, een snelle maaltijd die in slechts 15 minuten op tafel staat. Met een luchtige bodem, belegd met plakjes courgette en romige ricotta met wat citroenrasp en peper en zout. Heerlijk om direct te serveren.
10 M + 5 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuk
-
1 pinsa bodem
-
0.5 courgette
-
125 gr ricotta
-
1 theelepel citroenrasp
-
2 handjes rucola
-
125 gr cherrytomaatjes
-
2 eetlepels Parmezaanse kaas snippers
-
2 eetlepels olijfolie
-
1 snuf peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 220 graden.
-
Snijd de courgette in dunne plakjes. Meng de ricotta met het citroenrasp en peper en zout. Besmeer de pinsa bodem met een laagje hiervan.
-
Leg de plakjes courgette hierop en bak de pizza ca 5 Ć 6 minuten (of volgens de verpakking) in de oven.
-
Verdeel daarna de gehalveerde cherrytomaatjes, rucola en Parmezaan er over. Besprenkel met een beetje olijfolie en serveer direct.
-
Tip: pinsa is een soort combinatie van een pizza en focaccia brood. Gemaakt met zuurdesem en daardoor extra luchtig. Je kunt de bodems kant en klaar kopen of zelf maken.
Heeft het gesmaakt?
17 stemmen
Ook lekker