Hartige galette met ham

Hartige taart gevuld met ham, aubergine en ricotta

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Doe de bloem in een kom en voeg de koude boter in blokjes en een snuf tijm en zout toe. Mix tot een kruimelig deeg met een keukenmachine of met de hand. Voeg beetje bij beetje water toe tot het een samenhangend deeg hebt. Kneed tot een bal en wikkel in folie en leg een half uurtje in de koelkast.

 Snijd ondertussen de aubergine in blokjes en bak deze aan in een pan met een scheutje olie. Voeg de hamblokjes toe en breng op smaak met een snuf peper en zout. Bak 5 minuutjes en laat daarna uitlekken op een keukenpapiertje. Haal het deeg uit de folie en rol eventueel met een beetje bloem op de bakplaat uit tot een lap deeg.

 Verdeel de ricotta over het midden en bestrooi met een beetje paneermeel om het vocht op te nemen. Verdeel het aubergine-ham mengsel hierover. Halveer de tomaatjes en verdeel deze ook over het mengsel. Bestrooi met wat kaas. Vouw de randen naar binnen iets over de vulling en overlappend over elkaar. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van het deeg hiermee. Bak de galette ca 40 min in de oven. Lekker met een salade of een kopje soep.

31 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.