Herfst pancakes met gember en kurkuma

Maak je pancakes extra herfstig door verse gember, kurkuma en een verwarmende perensaus toe te voegen. Extra lekker door alle crunchy toppings.

Ontbijt 20 min

ingrediënten

voor 2 personen

Perensaus

Extra toppings

Bereiding

  1. Prak de banaan fijn.

  2. Schil de peren en snijd ze in kleine stukjes.

  3. Neem een sauspan en voeg daar de peren aan toe samen met de specerijen.

  4. Zet het op middelhoog vuur en laat ‘smelten’ tot een saus terwijl je verder gaat met de pannenkoeken. Roer af en toe door en als het te droog kookt, voeg je een scheutje water toe.

  5. Neem een kom en voeg daar het zelfrijzend bakmeel, het ei, de geprakte banaan, 1 tl kurkumapoeder en een snufje zout aan toe. Voeg ook een groot deel van de (plantaardige) melk toe.

  6. Roer de ingrediënten goed door elkaar tot een dik vloeibaar geheel. Als het té dik is, kun je er nog een beetje melk aan toevoegen.

  7. Zet een grote koekenpan op het fornuis en voeg hier een klontje boter aan toe. Zet het vuur net een tikje hoger dan gemiddeld.

  8. Zodra de boter is gesmolten, voeg je drie schepjes pannenkoekmengsel toe aan de pan. Draai de pannenkoeken om zodra ze een beetje beginnen te bubbelen of test door met je pan te schudden of dat ze al loskomen van de bodem. Draai ze om en bak ze ook aan de andere kant mooi bruin.

  9. Bak op deze manier verder totdat al het beslag op is. Voeg eventueel bij iedere nieuwe lading een klein beetje boter toe aan de pan. Stapel tijdens het bakken de pannenkoeken op elkaar zodat ze warm blijven.

  10. Check ondertussen of de perensaus nog goed gaat en zet vervolgens een andere koekenpan op het fornuis om de pompoen- en zonnebloempitten in te bakken.

  11. Klaar met bakken? Verdeel de pannenkoekenstapel over 2 of 3 borden. Besprenkel op en om de pancakes de honing of agave siroop en verdeel er wat saus over. Bestrooi met extra toppings zoals walnoten en geroosterde pompoenpitten.

Heeft het gesmaakt?
1 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Charlotte

Mijn recepten zijn zo veel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, want dan zijn ze het lekkerst. Ook motiveer ik je om wat vaker lokale producten te kopen en geef ik tips hoe je minder voedsel en afval kunt verspillen.