Ga naar de inhoud
Indische varkenshaas

Indische varkenshaas

Lekkere malse varkenshaas met cashewnoten in een Indische marinade

25 M + 30 M wachten

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr varkenshaas
  • 1 ui ( fijn gesnipperd )
  • 2 knoflookteentjes ( fijngesnipperd of geperst )
  • 2 eetlepel ketjap
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel laos
  • 2 schijfjes citroen of citroenblad of een beetje asem
  • 50 gr gestampte cashewnoten
  • Zout en peper
  • Klontje margarine

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Braad de varkenshaasjes kort in margarine aan beide zijden mooi bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak kort mee totdat de ui glazig is. Voeg ketjap, ketoembar, laos, sambal, citroen, zout en peper toe. Zet het vuur uit en schep de marinade goed over het vlees. Laat een half uurtje staan zodat het kan intrekken. Voor het opdienen het geheel kort verwarmen en dan de gestampte cashewnoten over de eventueel in mootjes gesneden varkenshaasjes strooien. Lekker met wat gewokte groenten en rijst.