Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Indische varkenshaas

Lekkere malse varkenshaas met cashewnoten in een Indische marinade

Ingrediënten
500 gr varkenshaas
1 ui, fijn gesnipperd
2 knoflookteentjes fijngesnipperd of geperst
2 eetl ketjap
1 theel sambal
1 theel ketoembar
1 theel laos
2 schijfjes citroen of citroenblad of een beetje asem
50 gr gestampte cashewnoten.
Zout en peper
Klontje margarine
 
Bereiding
Braad de varkenshaasjes kort in margarine aan beide zijden mooi bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak kort mee totdat de ui glazig is. Voeg ketjap, ketoembar, laos, sambal, citroen, zout en peper toe. Zet het vuur uit en schep de marinade goed over het vlees. Laat een half uurtje staan zodat het kan intrekken. Voor het opdienen het geheel kort verwarmen en dan de gestampte cashewnoten over de eventueel in mootjes gesneden varkenshaasjes strooien. Lekker met wat gewokte groenten en rijst.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×