Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Indische varkenshaas

Lekkere malse varkenshaas met cashewnoten in een Indische marinade

Ingrediënten
500 gr varkenshaas
1 ui, fijn gesnipperd
2 knoflookteentjes fijngesnipperd of geperst
2 eetl ketjap
1 theel sambal
1 theel ketoembar
1 theel laos
2 schijfjes citroen of citroenblad of een beetje asem
50 gr gestampte cashewnoten.
Zout en peper
Klontje margarine
 
Bereiding
Braad de varkenshaasjes kort in margarine aan beide zijden mooi bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak kort mee totdat de ui glazig is. Voeg ketjap, ketoembar, laos, sambal, citroen, zout en peper toe. Zet het vuur uit en schep de marinade goed over het vlees. Laat een half uurtje staan zodat het kan intrekken. Voor het opdienen het geheel kort verwarmen en dan de gestampte cashewnoten over de eventueel in mootjes gesneden varkenshaasjes strooien. Lekker met wat gewokte groenten en rijst.
 
Beoordeling (28 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst