Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Indische varkenshaas

Lekkere malse varkenshaas met cashewnoten in een Indische marinade

Ingrediënten
500 gr varkenshaas
1 ui, fijn gesnipperd
2 knoflookteentjes fijngesnipperd of geperst
2 eetl ketjap
1 theel sambal
1 theel ketoembar
1 theel laos
2 schijfjes citroen of citroenblad of een beetje asem
50 gr gestampte cashewnoten.
Zout en peper
Klontje margarine
 
Bereiding
Braad de varkenshaasjes kort in margarine aan beide zijden mooi bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak kort mee totdat de ui glazig is. Voeg ketjap, ketoembar, laos, sambal, citroen, zout en peper toe. Zet het vuur uit en schep de marinade goed over het vlees. Laat een half uurtje staan zodat het kan intrekken. Voor het opdienen het geheel kort verwarmen en dan de gestampte cashewnoten over de eventueel in mootjes gesneden varkenshaasjes strooien. Lekker met wat gewokte groenten en rijst.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×