Vegan gado gado
Probeer deze heerlijke vegan gado gado met dit eenvoudige recept! Een Indonesische maaltijdsalade met gebakken stukjes tempeh, knapperige groenten, rijst en zelfgemaakte pindasaus. Een smakelijke en veganistische maaltijd waar je van zult genieten!
35 M
Ingrediënten
Voor personen
-
150 gr tempeh
-
3 eetlepels ketjap
-
8 radijsjes
-
150 gr pandan rijst ( gekookt en afgekoeld )
-
300 gr sperziebonen
-
0.5 komkommer
-
125 gr taugé
-
125 gr spitskool ( gesneden )
-
2 handjes cassave kroepoek
-
olie om te bakken
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de sperziebonen in ca. 12 – 14 minuten beetgaar. En de rijst in ca. 10 minuten en laat afkoelen.
-
Bereid de pindasaus volgens het recept of gebruik kant en klare pindasaus.
-
Snijd de tempeh in blokjes. Doe in een kom met de ketjap en schep om. Verhit een scheut olie in een pan en bak de blokjes tempeh hierin licht krokant.
-
Snijd de komkommer en radijsjes in dunne plakjes.
-
Neem een paar grote of diepe borden en verdeel de rijst over een gedeelte van het bord. Verdeel de gesneden kool ernaast. En vervolgens de sperziebonen, komkommer, radijs, taugé en gebakken tempeh.
-
Verdeel dan de pindasaus er royaal over. Leg er wat cassave bij of op.
-
Tip: Liever het traditionele gerecht? Probeer dan deze gado gado met ei.
Heeft het gesmaakt?
6 stemmen
Ook lekker