Vegan romige aardappelsalade

Een van de lekkerste salades op een warme zomerdag: romige aardappelsalade! Perfect voor een BBQ of zomerse avond met een groter gezelschap.

Bijgerecht 15 min + 20 min kooktijd + 3 uur rusttijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de krieltjes en snijd ze in kwarten.

  2. Zet een ruime pan water op het fornuis  en kook de krieltjes ze in 20 minuten gaar.

  3. Snijd in de tussentijd de augurkjes in stukjes, de rode ui in kleine blokjes en hak de verse bieslook fijn. Doe het in een kom en voeg citroensap, vegan mayonaise, sojayoghurt, mosterd en knoflookpoeder toe. Mix alles goed door elkaar met een lepel.

  4. Giet de krieltjes af en laat ze even afkoelen.

  5. Voeg ze daarna toe aan de salade en meng ze goed met de rest van de ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout en voeg, indien gewenst, nog wat citroensap toe.

  6. Dek de salade af en laat deze even in de koelkast staan zodat de smaken er goed in kunnen trekken. Serveer daarna bij een BBQ of als bijgerecht op een zomerse avond.

Heeft het gesmaakt?
26 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.