Ga naar de inhoud
Jachtschotel met stoofvlees

Jachtschotel met stoofvlees

Van deze heerlijke traditionele ovenschotel met een laag stoofvlees, aardappelpuree en appel warm je zeker op!

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 1000 gr sukadelappen
  • 400 ml runderbouillon ( van blokje )
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagels
  • 2 eetlepels bloem
  • Klont boter
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 grote zure appel
  • 2 uien
  • 400 gr wortel
  • 250 gr champignons
  • snuf kaneel
  • 800 gr aardappelpuree

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes en meng in een kom met de bloem. Verhit een flinke klont boter in een pan en bak het vlees rondom aan.


  2. Hak de uien fijn en voeg toe aan het vlees. Schenk de azijn erbij en voeg de tomatenpuree en suiker toe en roer er doorheen. Blus af met bouillon.


  3. Doe de laurier en kruidnagel erbij en laat 1,5 uur stoven.


  4. Bak ondertussen de champignons in een aparte pan en snijd de wortel in stukjes. Voeg toe aan het stoofvlees en laat nog eens 2 uur stoven. Proef of de stoof goed op smaak is en of het vlees zacht is.


  5. Maak ondertussen de aardappelpuree, snijd de appel in ringen en verwarm de oven op 200° graden.


  6. Doe het stoofvlees in een ovenschaal. Verdeel de helft van de appelringen er over. Dek af met puree en verdeel hier de andere helft appelringen over. Bestrijk de bovenzijde met een beetje boter en bestuif met een beetje kaneel. Zet de ovenschaal 25 minuutjes in de oven.