Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Jachtschotel met stoofvlees

Van deze ovenschotel met een laag stoofvlees, aardappelpuree en appel warm je zeker op!

Ingrediënten
  • 1000 gr sukadelappen
  • 400 ml runderbouillon (van blokje)
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagels
  • 2 eetlepels bloem
  • Klont boter
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 grote zure appel
  • 2 uien
  • 400 gr wortel
  • 250 gr champignons
  • snuf kaneel
  • 800 gr aardappelpuree

Bereiding
Snijd het vlees in blokjes en meng in een kom met de bloem. Verhit een flinke klont boter in een pan en bak het vlees rondom aan. Hak de uien fijn en voeg toe aan het vlees. Schenk de azijn erbij en voeg de tomatenpuree en suiker toe en roer er doorheen. Blus af met bouillon.

Doe de laurier en kruidnagel erbij en laat 1,5 uur stoven. Bak ondertussen de champignons in een aparte pan en snijd de wortel in stukjes. Voeg toe aan het stoofvlees en laat nog eens 2 uur stoven. Proef of de stoof goed op smaak is en of het vlees zacht is. Maak ondertussen de aardappelpuree en snijd de appel in ringen en verwarm de oven op 200 graden.

Doe het stoofvlees in een ovenschaal. Verdeel de helft van de appelringen er over. Dek af met puree en verdeel hier de andere helft appelringen over. Bestrijk de bovenzijde met een beetje boter en bestuif met een beetje kaneel. Zet de ovenschaal 25 minuutjes in de oven.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×