Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Jachtschotel met stoofvlees

Van deze ovenschotel met een laag stoofvlees, aardappelpuree en appel warm je zeker op!

Ingrediënten
  • 1000 gr sukadelappen
  • 400 ml runderbouillon (van blokje)
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagels
  • 2 eetlepels bloem
  • Klont boter
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 grote zure appel
  • 2 uien
  • 400 gr wortel
  • 250 gr champignons
  • snuf kaneel
  • 800 gr aardappelpuree

Bereiding
Snijd het vlees in blokjes en meng in een kom met de bloem. Verhit een flinke klont boter in een pan en bak het vlees rondom aan. Hak de uien fijn en voeg toe aan het vlees. Schenk de azijn erbij en voeg de tomatenpuree en suiker toe en roer er doorheen. Blus af met bouillon.

jachtschotel_01.jpg
jachtschotel_02.jpg
jachtschotel_03.jpg
jachtschotel_05.jpg

Doe de laurier en kruidnagel erbij en laat 1,5 uur stoven. Bak ondertussen de champignons in een aparte pan en snijd de wortel in stukjes. Voeg toe aan het stoofvlees en laat nog eens 2 uur stoven. Proef of de stoof goed op smaak is en of het vlees zacht is. Maak ondertussen de aardappelpuree en snijd de appel in ringen en verwarm de oven op 200 graden.

jachtschotel_04.jpg
jachtschotel_06.jpg
jachtschotel_07.jpg
jachtschotel_08.jpg

Doe het stoofvlees in een ovenschaal. Verdeel de helft van de appelringen er over. Dek af met puree en verdeel hier de andere helft appelringen over. Bestrijk de bovenzijde met een beetje boter en bestuif met een beetje kaneel. Zet de ovenschaal 25 minuutjes in de oven.

Beoordeling (40 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x heerlijke broodjes
  • Hoofdgerecht
Broodje pulled salmon
  • Lunch
Broodje geitenkaas met spek
  • Hoofdgerecht
Broodje kip teriyaki

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl