
Tostadas met gehakt
Ik ben dol op wraps en vind het lekker als deze iets krokant zijn, en daarom vind ik deze tostadas zo lekker! En bovendien heb je ze zo gemaakt. Je kunt zelf variƫren met de toppings die jij het lekkerst vindt, ik ging voor heerlijk Mexicaans.
15 M + 15 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
8 mini wraps ( gorditas )
-
300 gr gehakt ( vega )
-
1 eetlepel Mexicaanse kruiden
-
2 handjes geraspte kaas
-
1 eetlepel tomatenpuree
Topping:
-
8 eetlepels maĆÆs
-
1 limoen
-
8 eetlepels salsasaus
-
2 jalapeƱo pepers
-
Optioneel: koriander
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de mini wraps licht in met olie en bak ze 5 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.
-
Bak het vega gehakt in een pan met de Mexicaanse kruiden en tomatenpuree. Roer goed door en laat het geheel even sudderen zodat de smaken goed intrekken.
-
Verdeel het gehaktmengsel over de knapperige wraps en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de wraps nog 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
-
Haal de tostadaās uit de oven en verdeel de maĆÆs, salsasaus, en jalapeƱo pepers erover. Knijp wat limoensap over de bovenkant en garneer eventueel met koriander.
-
Je kunt de tostadaās het beste meteen serveren, zodat ze lekker knapperig blijven. Als je toch wat overhoudt, kun je ze maximaal een dag in de koelkast bewaren en opnieuw opwarmen in de oven.
-
Tip: ook lekker met avocado
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker