Ga naar de inhoud
Makkelijke kippensoep

Makkelijke kippensoep

Maak in 30 minuten een heerlijke kippensoep met dit basisrecept inclusief vermicelli en met extra veel groenten, daar knap je van op!

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr kip
  • 1 eetlepel boter
  • 1 ui ( gesnipperd )
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 kippen bouillonblokjes
  • 150 gr fijne soepgroenten
  • 1.2 liter water
  • 80 gr wortel
  • 40 gr vermicelli
  • 1 blaadje laurier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper het uitje fijn. Verhit een beetje boter in de pan en bak het uitje op laag vuur. Na 2 minuten voeg je het kerriepoeder toe. Voeg het water met de kippen bouillonblokjes toe nadat het uitje glazig gebakken is en breng aan de kook. Voeg dan de kipfilet en het blaadje laurier toe aan het water en kook de kipfilet. Schil in de tussentijd de wortel en snijd in kleine blokjes. Haal na 10-12 minuten de kipfilet uit de bouillon.


    kippensoep www.leukerecepten.nl kippensoep www.leukerecepten.nl kippensoep www.leukerecepten.nl
  2. Voeg de wortel en soepgroenten bij de bouillon en zet de soep op laag vuur. Pluk intussen de kipfilet door met twee vorken de kip in reepjes te trekken. Voeg dit toe aan de soep. Voeg ook de vermicelli toe en kook nog ongeveer 4 minuten door. Verwijder voor het serveren het laurierblaadje uit de soep.